Varga Andrea oktatja Csöbör Katit
Nyílt levél Csöbör Katalin Képviselő Asszonynak!
Tisztelt Képviselő Asszony!
Ön, mint a Nő a Siker Alapítvány Alapító tagja, húsvéti adomány osztását tervezi az Avas városrészben. Megható (lenne) ez az adományosztás, ha a rászoruló, a veszélyhelyzetben ellehetetlenülő családok önzetlen támogatása (lenne) a cél.
Sajnos azonban néhány körülmény ez ellen szól. Engedje meg, hogy felhívjam erre a figyelmét.
1. A célterület az Avas. Mindannyian tudjuk, hogy az avasi lakótelep a város egyik legnépesebb területe, véletlenül éppen az Ön választókörzetében. Egy városnyi ember él ott. Szegények és kevésbé szegények. Nehéz helyzetben élők, rászorulók és tisztes munkával és megélhetéssel rendelkezők egyaránt. Vajon miért pont általánosságban az Avason élőknek szánja az alapítványi támogatást?
2. Az Alapítvány természetesen saját szabályai szerint biztosít támogatást az általa meghatározott célcsoportnak. Ha Önnek nem politikai céljai vannak, hanem valóban a rászorultakon kíván segíteni, szeretném felajánlani a város szociális intézményeiben dolgozó szakembereink segítségét. Ismerik a város rászorulóinak körét, szakmai alapon segíthetnek az Alapítványnak megtalálni a támogatásra szorulókat és segíthetnek annak célba juttatásában is. Nagy előnye lehet ennek, hogy nem kell az Alapítványnak az adatkezeléssel bajlódnia, nem kell a rászorulóktól adatokat, elérhetőséget bekérnie. Persze, ez csak abban az esetben igaz, ha a cèl az önzetlen adományozás és nem az Ön képviselői nyilvántartásának a frissítése, amit a magam részéről feltételezni sem merek, hiszen ez nagyon durva visszaélés lenne egy civil szervezet nevével és az alapító okiratában deklarált céljaival.
Végezetül engedje meg, hogy megköszönjem az Alapítvány elnökének és kuratóriumának tevékenységét, elsősorban azt a közösség számára értékes munkát, amellyel a fogyatékkal élő személyek számára is használható edzőtermi sportolás lehetőségét biztosítja. Örömömre szolgál, hogy ehhez Miskolc Város Közgyűlése is hozzájárult azzal, hogy kedvezményesen biztosítottuk az Alapítvány számára a helységet, melyben mindez megvalósulhatott!
Tisztelt Képviselő Asszony!
Mint azt Ön is tudja, közeledve az országgyűlési választásokhoz, szerencsés lenne még a látszatát is elkerülni a karitatív tevékenységek és a személyes kampánycélok összemosásának.
Miskolc város vezetése és a várost vezető frakció az Alapítvány támogatásával kapcsolatos döntéseit a politikai érdekek kizárásával, kizárólag szakmai érvek mentén hozta meg!
Kérem, ne éljen ezzel vissza!
Miskolc, 2021. március 26.
Tisztelettel:
Varga Andrea
Önkormányzati képviselő
Miskolc MJV Alpolgármestere