Avasi lakótelep. Pénz nélkül ígérgetni, ez nem akadály egy politikusnak
Tizenhat városrész közül az egyik leglátványosabb fejlődésen eshet át az Avas városközpont. Ennek feltétele már „csak” az uniós pénzek folyósítása. 

A Miskolcot érintő, 2027-ig tartó Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) városrészi fejlesztéseiről esett szó azon a szerda délutáni sajtótájékoztatón, melyen Szopkó Tibor emlékeztetett: a közel harminckétmilliárd forintos forrás egy meghatározó részét kívánja a városvezetés arra fordítani, hogy Miskolc városrészeiben olyan fejlesztések valósuljanak meg, amik az ott élők mindennapjaira is kihatnak, és „ne pedig látványberuházásokkal legyen tele Miskolc”.

 

Miskolc fejlesztésért felelős alpolgármestere felidézte: köszönhetően annak, hogy a hivatali dolgozók hosszú és komoly csapatmunkáját követően tavaly decemberben elkészítették Miskolc Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját, jelenleg minden adott ahhoz, hogy a következő uniós fejlesztési ciklus beruházásait, köztük a városközpontok fejlesztésére vonatkozóakat is a legmagasabb készültségi szinten tartsák.

A városvezető szerint ezért rendkívül lényeges, hogy a kormányzat mielőbb megállapodjon az Európai Bizottsággal.

minap.hu