Jó hírek Miskolcról. Toca tele van pénzel, Alakszai nem tér vissza

A Fidesz–KDNP 18 jelöltjének majdnem a fele nő, a csapatból 11 még soha nem foglalkozott hivatásszerűen várospolitikával.

A jelölőegyesület és párt között megoszló kampányköltségek arányára vonatkozó kérdésünkre kitérő választ adott. A számok azonban azt mutatják, hogy a Pont Mi Lokálpatrióták Egyesülete meglehetősen tehetős, Facebook-hirdetésekre csak az elmúlt 30 napban közel 4 millió forintot költöttek. Maga a jelölt sem szegény, magánszemélyként az elmúlt 90 napban 2,6 millióval tolta meg a közösségi oldalon saját üzeneteit. A költések mértéke félreérthetetlenül arra utal, hogy nagyon sok pénzt megér Miskolc visszavétele.

2019-ben Alakszai Zoltánnal ugyanis a Fidesz már nem tudott nyerni, a politikus jelenleg a megyei kormányhivatal főispánja. Róla Tóth-Szántai azt mondta, ismeretei szerint jól érzi magát jelenlegi pozíciójában, munkáját kitűnően végzi, és nem beszéltek vele arról, hogy visszatérne az önkormányzati munkába.

Fókuszban

A jobboldal polgármesterjelöltje kampányát a három legmeghatározóbb miskolci problémakörre fókuszálja, amelyek

  • a közlekedés,
  • a közbiztonság
  • és a köztisztaság.

Ezek mind a közszolgáltatási területet érintik, s mindhárom a Miskolc Holding Zrt. feladatkörébe tartozik. A város költségvetése a jobboldal jelöltje szerint sokkal jobb pénzügyi állapotban van, mint amit eddig a városvezető koalíció kommunikált róla. A kormány megszorításaira hivatkozva szüntették meg szerinte egyebek mellett a lovas és kutyás mezőőrséget Lyukóban, csökkentették az önkormányzati rendészek létszámát, emiatt rossz a tömegközlekedés, a járműveken pedig a közbiztonság. (Vitézy Dávidhoz hasonlóan Tóth-Szántai is úgynevezett járatseriffek révén garantálná a biztonságot minden buszon és villamoson.) Ezért koszos a közterület is a város egyes pontjain, ami kapcsán megjegyezte,

az elmúlt néhány hétben már az látszik, hogy a legkritikusabb helyeken gőzerővel takarítanak, nyírják a füvet és kátyúznak, ezért érthetetlen, hogy ez a korábbi években miért nem történhetett meg tavasszal hasonló módon.

2022-höz képest a Városgazda Nonprofit Kft. (a Miskolc Holding Zrt. tagvállalata) működési támogatása kiugróan magas lett. 2022-ben 630 millió forint volt, a 2023-as évi költségvetésben azonban már 1 milliárd körüli összeget különítettek el a cég számára. Ez szerinte tehát nem arra utal, hogy kivéreztették volna az önkormányzatot.

AZT NEM VITATTA, HOGY A MAGYARORSZÁGI NAGYVÁROSOK KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSÉBEN – ÍGY MISKOLCÉBAN IS – A JELENLEGINÉL NAGYOBB ÁLLAMI SZEREPVÁLLALÁS SZÜKSÉGES.

Ugyanakkor a város iparűzésiadó-bevétele akkora mértékben emelkedett 2019 óta (2023-ban közel 6 milliárddal 2019-hez képest), ami lehetővé tette volna a buszok és villamosok szolgáltatási színvonalának jelentős javítását. A 2024-es évre még ennél is nagyobb összeg várható, tehát véleménye szerint nem a pénz, hanem a politikai akarat hiányzott. A szolgáltatási színvonalat érintő szakmai hibát pedig többek között abban látta, hogy a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-ből kiszervezték a menetrend készítését, azt az önkormányzat közlekedésszervezési osztályának kevésbé tapasztalt kollégái vették át. Az elektromos buszok fordulóit például úgy tervezték, hogy a négyórás töltési időt nem vették figyelembe. Ez értelemszerűen az egész város közlekedésére is kihatott. E területen további problémát okozott a sofőrök elvándorlása, illetve a járművek rossz állapota. A politikus több járművet és kiszámíthatóbb csatlakozásokat tartalmazó menetrendet ígért a közösségi közlekedésben, menetdíj-növekedést viszont nem.

Tóth-Szántai József nemrég a direkt politikai üzenetek megfogalmazása mellett közösségi oldalán sportemberi oldalát is megmutatta. A cselgáncs edzésen fiatal magyar bajnokokkal tréningezett. Hogy ebből a politikai állóképességre vonatkozó következtetések levonhatóak-e, az kétséges, de annyit elárult, hogy a judo tatamin ő maradt állva. https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/04/23/miskolc-polgarmester-onkormanyzat-valasztas/