Miskolci tömegközlekedés: Pénz a legkevesebb

Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója  felvezetésében arról beszélt, hogy 2023. január 1-jével ugyanazt a járatszámot készülnek biztosítani a miskolci autóbusz- és villamosvonalakon, mint ebben az évben, ám a cég ilyetén működtetése mintegy 13 milliárd forintba kerül. A cégvezető az inflációt,  az energiaválságot és a gyarapodó hiteltörlesztési terheket nevezte meg okokként.

Azt is megtudhattuk, hogy az MVK Zrt. saját hatáskörben mintegy 1,3 milliárd forint megtakarítást tervez. Például a gazdaságtalanabb gázhajtású buszok helyett a dízel üzeműek járnak majd többet, az elektromos buszokat pedig csúcsra járatják. A jegy- és bérletárak átlagosan 20 százalékos emelése mintegy félmilliárd forint pluszt jelenthet majd.

Ezek az intézkedések azonban a plusz költségek töredékére sem elegendők. Ami azt jelenti, hogy jövőre a miskolci önkormányzatnak 8 milliárd forintot kellene adni az MVK Zrt. működéséhez.

Nem tudni, honnan lesz pénz rá

A közgyűlési ülésen Szopkó Tibor alpolgármester a 8 milliárd forintot nevezte a lényeges adatnak. Kijelentette, hogy ezt önerőből képtelenség lesz kifizetni. Hozzátette, hogy nemcsak Miskolc, hanem minden hasonló város számára gond lehet ez a helyzet. Dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője arról beszélt,  alapigény, hogy járjon minél több busz és villamos, és ne legyenek zsúfoltak  a járatok. „Ezt valakinek meg kell fizetni. Ha az utas fizetné meg, akkor 2000 forintba kerülne egy vonaljegy. Megerősítette, hogy az önkormányzatnak jövőre 8 milliárd forintjába kerül a tömegközlekedés, de ma még nem tudni, honnan lesz erre pénz.  

boon. hu