Miskolci cement bXzik figyelem. Hogy ne alakuljon ki cementhiány

A DDC folyamatosan azon dolgozik, hogy ne alakuljon ki cementhiány, mely az egész építőipar leállásához vezethet – tették hozzá.

Hasonlóan sötéten látják a helyzetet a Lafarge-nél is. Elárulták, hogy 2020 tavasza óta komolyabb anyagellátási, szállítási problémák jelentkeztek, ezt tovább fokozta az idén kirobbant orosz–ukrán konfliktus. A villamosenergia eddig nem látott ütemben drágul, a gázolaj ára is csúcsokat dönt, ráadásul a nyersanyag-ellátási problémák is tovább erősödtek. A helyzetet súlyosbítja, hogy a széndioxid-kvóta ára még sohasem volt olyan magas, mint most, és becslések szerint ezen a téren is további növekedésre lehet számítani a jövőben. Problémát okoz nemcsak a vállalat, de a hazai építőipar számára az is, hogy a háború miatt új beszerzési forrásokat kellett keresni, az egész ágazatot tekintve eddig nem látott áremelkedések tapasztalhatók a piacon.

A Lafarge magyar leánya a megnövekedett árak miatt már 2021 utolsó hónapjaiban veszteségesen üzemelt, amit a hazai szabályozási környezet is indukált. A kormányzat által kivetett kiegészítő bányajáradék és a hatósági ár a mai piaci körülmények (áremelkedések és anyagellátási problémák, euró/forint árfolyam alakulása) mellett a társaság számára jóval a termelési költségen alul történő értékesítést irányoz elő. A kiegészítő bányajáradék egyébiránt versenyhátrányt is jelent a hazai székhelyű vállalatok számára a külföldi gyártókkal szemben, mivel az import cementet nem terheli ez az adófizetési kötelesség, és ezt a kötelezettséget a vevőkre sem lehetne tovább hárítani. Ezzel nemcsak a vállalatok jövőbeni beruházási lehetőségeit, a fenntarthatósági tevékenységek erősítését veszélyezteti, de önmagában a  cementgyárak hosszú távú működését is.

A fent említettek alapján a jövő évre tervezett Paks II beruházás hazai cementtel történő kiszolgálása is veszélybe kerülhet

– fogalmaztak. Fotó: Cementes F. Nagy Zsuzsa

Érdemes tudni, hogy Magyarország cementfelhasználása mintegy 3 millió tonna körül alakult a tavalyi adatok szerint. Ennek felét a két hazai szereplő fedezi, a másik felét pedig a behozatallal, a határ közeli, ukrán, szlovák, osztrák és horvát gyárakból elégítik ki. Mivel a cement tömegtermék, magasak a logisztikai költségek, az eladási ár jelentős összetevője a szállítás díja. A Baranya megyében lévő beremendi és királyegyházi cementgyárak körülbelül 100 kilométerre helyezkednek el Pakstól, vagyis ezek a legközelebbi üzemek, amelyekből alapanyaggal lehet majd ellátni az atomerőmű-bővítést. Az új paksi blokkok építése egyébként az ágazat szempontjából nagyon komoly üzletnek ígérkezik, a beruházás a becslések szerint mintegy 2 millió köbméter betont igényel majd, miközben egy köbméter beton előállításához 250–300 kilogramm cement szükséges.https://24.hu/fn/gazdasag/2022/12/20/epitoipar-cement-cementgyar-epitoanyag-beton-ddc-lafarge-arsapka-arstop-hatosagi-ar-lazar-janos/