ÖTCSILLAGOS A CSŐDTÖMEG  ELLIPSUM

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője volt a vendége a Miskolc Televízió Kilátó című közéleti magazinjának pénteken. Spilman Nóra szerkesztő-műsorvezető kérdésérére válaszolva elmondta, a héten bontották el a Selyemréti Strandfürdő úszómedencéje feletti sátor oldalpaneleit. Minden esetben átnézik, hogy megfelelőek lesznek-e a következő alkalomra az elemek, ennek megfelelően tárolják a nyár folyamán, hogy ősszel majd ismét fel tudják építeni a falakat. A nyári szezonra való készülés jegyében karbantartási és alapos takarítási feladatokat végeztek, például a medencéket mentesítették a vízkőtől. Egy-két helyen javították a medencék burkolatát, illetve füvet nyírtak, gyomtalanítottak – mondta el az ügyvezető.

Hétfőtől ismét kinyit a Selyemréti Strandfürdő, egyelőre azonban még csak az úszómedencét és a dögönyözőmedencét használhatják a vendégek. A munkálatok a többi medence esetében tovább folytatódnak, de ez nem zavarja majd a fürdőzés élményét. Teljes kapacitással május utolsó hétvégéjén, a gyermeknap alkalmából nyitnak meg. Ekkor nyitnak a Barlangfürdő szabadtéri medencéi és az Ellipsum Élményfürdő strandja is – hangsúlyozta Németh Judit. Hozzátette, a gyermeknapra a fürdőzés élményén túl különleges programokkal is készülnek.

Németh Judit egy örömteli hírt is megosztott a nézőkkel, miszerint a Magyar Fürdő Szövetség minősítőbizottsága által az Ellipsum Élményfürdő ötcsillagos minősítést kapott. A rendkívül összetett vizsgálat szempontjai egyebek mellett, hogy milyen élményelemek, újdonságok vannak, mennyire van tisztaság, milyen a kiszolgálás, továbbá a víz minősége és a komplexum műszaki állapota is számít. De az éttermi szolgáltatások, a parkolási lehetőség és a dolgozók turisztikai felkészültsége is – például nyelvtudás – azok közé tartozik, melyeket értékelt a minősítőbizottság.

A Barlangfürdő szomszédságában lévő Csónakázó-tó is a Miskolci Fürdők Kft. üzemeltetésében van. Eredetileg április közepén nyitottak volna, de annyira jó volt az idő, hogy ennél hamarabb, már nagypénteken biztosították a lehetőséget. A vártnak megfelelően már első alkalommal sokan vették igénybe a turisztikai szolgáltatást – jegyezte meg az ügyvezető. Az is elhangzott a beszélgetésben, hogy továbbra is megszervezik népszerű programjaikat a nyári időszakban, egyebek mellett ilyen az éjszakai fürdőzés és a szaunaszeánsz vagy a zenés fürdőzés. Július utolsó hétvégéjén pedig ismét megrendezik a fürdők éjszakáját. A fiatalokat és az idősebb generációt is szeretnék elérni, ezért mindenkire gondolnak a programok szervezésekor.

minap.hu