Érd nem adja, Miskolc tipródik mint a középparaszt a téeszesítésnél

A rendkívüli ülésen eredetileg négy téma került volna terítékre, de a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, a közétkeztetésről, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítása végül nem került napirendre. Az Érd Most! beszámolója szerint ugyanakkor heves vita volt az érdi vízművek úgynevezett ázsiós tőkeemeléséről, vagyis arról,  hogy állami kézbe kerüljön-e a helyi vízszolgáltató vagy sem.

Szűcs Gábor alpolgármester szerint „halálos ölelés” lenne, ha az államé lenne a helyi vízszolgáltatás joga. Végül az a döntés született, hogy a vízművek önkormányzati tulajdonban marad. Csőzik László polgármester később azt mondta, úgy ítélték meg, a cég

rosszabb kezekben lenne az államnál.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője, T. Mészáros András ugyanakkor azt mondta, a döntést azért nem támogatták, mert egy ekkora cégben az 5 százalékos tulajdoni arány átadása nem jelentett volna semmilyen komoly kockázatot, a tőkeemelést pedig éppen a jelenlegi tulajdonosi szerkezet alapján tartják felháborítónak.

Előzőleg Pécs is úgy döntött. nem adja át az államnak vízszolgáltató cégét, a helyi fideszesek ott is óriási hibának nevezték a döntést.

KAPCSOLÓDÓ