A csődbe jutó Mivíznél van a legdrágább céges autó?

A miskolci önkormányzat augusztus 29-én megtartott rendkívüli közgyűlési ülésén határoztak arról, hogy a város ivóvízszolgáltatási kötelezettségének államra való átruházásával és – ehhez szorosan kapcsolódóan – a víziközmű-vagyon államnak való átadásáról tárgyalásokat kezdjen Veres Pál polgármester. Erre azért van szükség, mert a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. – ez év végéig kalkulálva – mintegy 2,3 milliárd forint veszteséget érhet el. A későbbiekben ez már likviditási gondot is okozhat a cégnél. A veszteség pótlására a város kasszája képtelen.

Úgy tűnik tehát, hogy bukja Miskolc a vízszolgáltató cégét, mely az ország legjobb és legolcsóbb vizét biztosítja a miskolciaknak. Még sokáig el vitatkoznak majd róla, hogy ki volt a hibás. Hogy a Veres féle vezetés nem nagyon nézet a körmére a cégnek, arra érdekes bizonyíték lehet hogy  a cég figyelemre méltó karrierrel rendelkező stratégiai igazgatójának van a talán a Miskolc Holding legdrágább autója, egy akár 20 millába is kerülő Skoda Kodiaq, amit tavaly vettek. Érdekes, hogy Vojtilla igazgató egy öreg 2017es  Skodát koptat. Hogy mennyire senkit nem érdekelt a városvezetésben a cég sorsa, arra bizonyíték, hogy a városban több mint 300 ingyenes közkút üzemel, többnyire fölöslegesen és mindez közel 10 milliójába kerül az adófizetőknek. Az ingyenses közkutak használatánál általános jelenség, hogy hektóliterszám viszik innen a vizet a spórolós  környékbeliek, akinek egyébként van vezetékes vizük.

Infónk szerint a cég vezetői autói évente háromszor megkerülték a földet, mert annyit furikáztak mint Alakszai várispán, amikor még jegyző volt…