Nevezzetek demagógnak. 60 milliós karóra
160 milliós karóra. Beszarás.
Tudom, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. De tényleg az állatorvosi lova az egész világ, és benne hazánk, nyavalyájának. Miközben az ország lakosságának jelentős része még mindig a létminimum alatt nyomorog, egy egyre szűkülő elit olyan luxusban tobzódik, ami számunkra, egyszerű földi halandók számára felfoghatatlan.
És ez az ember, aki ezt a karórát viseli, gyakorlatilag abból szedte meg magát, hogy a globális elit uralma elleni „nemzeti” lázadás ideológiáját és PR-ját kitalálta és eladta a hatalom számára. Szavaim nincsenek tényleg az ilyen Ibizán szipogó képmutatókra, akik konzervatív értékekről papolnak, közellenséget csináltak a társadalom legelesettebb csoportjaiból, és az értük dolgozó civilekből. Közben úgy megszedték magukat, hogy már azt se tudják, mire költsék a rengeteg pénzüket.
Nevezzetek demagógnak, de én efölött nem tudok csak úgy elmenni.
Nem tudok úgy elmenni, hogy közben ne gondolnék azokra, akik hozzám hasonlóan 40-es éveikre sem voltak képesek még saját lakást venni. Még úgy sem, hogy több évtizede megbecsült munkát végző szakemberek a maguk területén. És ez a nyikhaj ott hivalkodik a kezén sok család hosszú éves megtakarításaival. És akkor ez még csak a középosztály.
Nem tudok úgy elmenni, hogy ne gondolnék arra, 160 millióból vajon hány hajléktalan embernek lehetne otthont teremteni? Hány gyereket lehetne kirángatni a mélyszegénységből és elindítani a karrier útján? Hány drogfüggő felépülését lehetne finanszírozni, reintegrációval együtt? Az egész országban nem írnak ki ennyit prevenciós pályázatokra a költségvetésből egy évben!
És tudjátok ha egy olyan országban élnénk, ahol az elit az elmúlt évtizedekben minden erőfeszítését arra fordította volna, hogy növelje a társadalmi mobilitást – hogy felemelje a szegényeket, esélyt adjon a nyomorgóknak, integrálja a margón élőket – akkor még nem zavarna ennyire ez a luxus. De az elmúlt évtizedekben a fejlődésből csak morzsákat szórtak le a népnek. És amikor azt látod magad körül, hogy minden téren arra törekszik a hatalom, hogy konzerválja a leszakadást, hogy kirekessze a leszakadókat és hogy elnémítsa az erre figyelmeztető kritikus hangokat – akkor tényleg csak ökölbe tud szorulni a kezem Habony Árpi karóráját nézegetve.
Minket nem támogatnak zsíros NER-alapítványok, közadakozásra vagyunk utalva – kérünk, légy te is támogató tagunk! Csak ezer támogató tag kellene ahhoz, hogy ne tudjanak minket elhallgattatni: https://drogriporter.hu/tamogass/