Most, hogy Bognár Zsolt, leginkább családi körben ismert színész,

zeneszerző és dalszövegíró személyesen Orbán Viktor helyett válaszolt Kulka Jánosnak a miniszterelnökhöz intézett nyílt levelére, s megvédte Kerényi Imre buzilobbizós kijelentését, majd felkérte a Kossuth-díjas művészt, hogy ne írjon nyílt levelet Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak, hanem fogadja el a meggyőző többség értékrendjét, és kussoljon, szóval e kegyelmi állapotban azt szeretnénk tudni, hogy
1. Bognár Zsolt színész, zeneszerző és dalszövegíró már a legközelebbi március 15-én megkapja a Kossuth-díjat, vagy várnia kell azért még egy-két évet?
2. A miniszterelnök melletti bátor kiállással automatikusan tagja lesz-e a Magyar Művészeti Akadémiának, vagy nála is kell majd négy ajánló?

Nem mintha olyan nagy problémánk volna a levéllel, ámbár megjegyeznénk, hogy ha már a nyilvánosság előtt oktatjuk ki egykori évfolyamtársunkat, nem hagyunk a szövegben épp egy tucat helyesírási hibát, a fogalmazásbeli slendriánságokról nem is szólva, ami, ha azt vesszük, hogy a színész a szövegből, a dalszövegíró pedig a szöveggel dolgozik, az alkotói munka teljes leszarása; amúgy Európa erős emberét tessék már nem középiskolás fokon megvédeni. Cikk itt.