Skip to content

Első fővárosi polgármesterjelöltjét máris bejelentette Magyar Péter pártja 

Három polgármesterjelölt kell ahhoz, hogy fővárosi listát állíthassanak Magyarék, az elsőt már be is jelentették: a XVIII. kerületben Balogh Balázst indítják.

Alig pár órával azután, hogy Magyar Péter országjárása sümegi állomásán szerdán bejelentette, hogy pártjával nemcsak az európai parlamenti, hanem a fővárosi önkormányzati választáson is indul majd, meg is tette az ehhez szükséges első lépést.

Ahhoz ugyanis, hogy a Tisza Párt fővárosi listát állíthasson, és az azon szereplő jelölteket a fővárosi közgyűlésbe küldje, jogilag két választása van: vagy főpolgármester-jelöltet indít, vagy három fővárosi kerületben polgármesterjelöltet állít.

Utóbbi történik, mivel az első polgármesterjelöltjük már meg is jelent a Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldalán. Eszerint a Tisza Párt a XVIII. kerületben – vagyis Pestszentlőrinc–Pestszentimrén – Balogh Balázst indítja. Róla egyelőre nem sok minden derült ki, még fényképet sem közölt magáról.

A kerületben Balogh a nyolcadik bejelentett polgármesterjelölt.

Ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul itt újra Szaniszló Sándor jelenlegi polgármester, továbbá van már bejelentett jelöltje a Fidesz–KDNP-nek, az LMP-nek, a Munkáspártnak, a Mi Hazánknak, a Nép Pártjának és a Megoldás Mozgalomnak.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük