Pfiegler Péter Miskolc,

 2014. február 9.alplgármester
Miskolc MJV
Pfiegler Úr!
Hatodik munkanapja óta tudjuk a boonról, milyen elhivatottság fűti, hogy minél előbb tájékozódjon KRESZ ügyekben a „szakemberektől”, és mennyire pártolja a kerékpáros közlekedést. Azóta sok víz lefolyt a Szinván, így mára bizonyára rendkívül tájékozott lett. Ezért aztán minden bizonnyal könnyedén elmagyaráz néhány, együgyű kerékpárosoknak gondot okozó táblázást és felfestést. Vegyük például az egyetemi elágazás egy pici szegmensét
Ez a sárga bigyó nincs a KRESZ-ben, van egy hasonló fehér 158/h jelű, amelyik a 158/a veszélyes helyre figyelmeztető vonallal együtt jelezheti a veszély jellegét. Azt a bizonyos 158/h útburkolati jelet tehát nem önmagában, nem a kerékpárútra, és nem sárgával kell felfesteni. A többi stimmel, mint a viccbéli jereváni rádió híreivel. Na és Ön szerint?
Nyilván akad szellemes magyarázata az elsőbbségadás kötelező felfestés tábla nélküli alkalmazására is, a KRESZ-ben ugyanis semmi nyoma, hogy önállóan is alkalmazható. Érdekes ugyanakkor, hogy a keresztező út el lett látva ezzel a táblával, azaz ha a két azonos jelzés (elsőbbségadás kötelező) kiejti egymást, életbe lép a jobbkéz szabály, ami elvileg a kerékpárosnak biztosítana elsőbbséget. Azért csak biztosítana, mivel a zebrán meg nem lehet kerékpározni, a kerékpárútnak vége, kerékpáros átvezetés pedig nincs. Ha egy derűs napon eltöltene itt pár percet, azt látná, hogy egyetlen olyan ütődött kerékpárost sem lát, aki ezt az eszement szabályozást követné, szépen átkarikáznak úgy, ahogy az ésszerű és logikus. Gondolom, a szakemberektől már azt is megtudta, miért is lehet Miskolcon – az előírásoktól és más városoktól eltérően – térd-, derék-, váll- vagy fejmagasságban is elhelyezni a táblákat, miként ebben a kereszteződésben is. Nálunk más előírások érvényesek, esetleg kiderült, hogy
a miskolciak átlagos magassága a lilliputiakéval vetekszik, vagy egyéb misztikus okból?
Zseniális a villanyoszlop elhelyezkedése is, így kell pártolni a babakocsisokat.
Mivel feltehetőleg 3,5 év elteltével már nagyon tájékozott lett KRESZ ügyekben a
szakemberek által, azt is tudja, hogy miként lehetett vége egy kerékpárútnak, ami valójában
nem is az, hanem gyalog- és kerékpárút, amint azt az útszakasz kezdetén lévő tábla jelzi.
Nekem nagyon régi a jogosítványom, az én időmben még a főútvonal a főútvonal vége
tábláig, az autópálya az autópálya vége tábláig, a kerékpárút pedig a kerékpárút vége tábláig
tartott. Ezeket a miskolci újításokat én már nehezen bírom követni, talán le kellene adnom a
jogosítványomat?
Nem kell nagyon kutakodnunk, ha csak az Ön és szakemberei által értelmezhető jelzéseket
szeretnénk felfedezni, nem túl távol az előző helyszíntől, a gyermekváros közelében újabb
érdekességeket láthatunk
A rossz helyre, rossz színnel és önállóan alkalmazott kiegészítő jelzést már megszokhattuk,
rutinos kerékpáros már ügye sem vet rá, az autóst meg minek figyelmeztetni, peregjen a
férgese, rettegjenek a kerékpárosok, így van, kedves Pfiegler úr? Hány ilyen jelzést is
találhatunk a város teljes területén JÓ HELYRE felfestve? Gondolom, a szakemberek
segítenek a kérdés megválaszolásában. A pirossal is megerősített sárga szaggatott kerékpáros
átvezetés és az elsőbbségadás tábla ugyan a kerékpárutat részesíteni előnyben, de akkor miért is van ott a kerékpárút vége tábla? Na és miért is hiányzik hónapok óta az egyik irányból az elsőbbségadás kötelező tábla? A forgalom biztonságát veszélyeztető táblákat haladéktalanul pótolni kell. Árulja el Pfiegler úr, mert már biztos erről is tájékozódott a szakemberektől, miskolci városházi újmagyarul hány hónap vagy hány év fér bele a haladéktalan szó jelentésébe? Apropó, miért is kellett ellehetetleníteni az útellenőri szolgálatot? Amennyiben tájékozódott, nyilván tudja, hogy milyen kategóriájú útból hány kilométernyi található Miskolcon, és hogy azokat milyen rendszerességgel kell bejárni, továbbá hogy ezen előírás betartásához hány útellenőrre lenne szükség. Mennyire is? Na és hány útellenőr van valójában?
Egyelőre ne fárasztom tovább az ezernyi hasonló KRESZ elleni merénylettel, ha valóban tájékozódott volna, így 3,5 év elteltével már érezhetnénk némi javuló tendenciát, sajnos azonban a friss táblázásoknál is amatőr hibák sorát követik el a „szakemberei”. Nem a fejlesztéseknek köszönhetően, hanem a hozzá nem értés okán.
Következzék végül egy bónusz kép kifejezetten és személyesen Önnek, bizonyára nem ismeretlen az autó, hisz beszéltünk már róla. Biztos vagyok benne, hogy Ön itt is talál mentséget a járdán parkolásra. Tudja, én gyakorta látom ezt a járművet, higgye el, normális országban 10 perc alatt kipontozódna, hasonlóan sok más miskolci társához. Hogy nálunk nem, az számomra sok mindent megmagyaráz.
Munkájához további kitartást, erőt, tájékozódást és sok sikert kívánva tisztelettel:
Dr. Gáti Attila