Miskolc Önkormányzata október 22-i

testületi ülésére módosító javaslatot nyújtottunk be a kéményseprő-ipari közszolgáltatás átalakításával kapcsolatban.

 

A Közgyűlés a 2013. augusztus 19-i rendkívüli ülésén arról határozott, hogy átveszi a kéménysepréssel kapcsolatos feladatokat a jelenlegi szolgáltató cégtől és saját kft.-t hoz létre erre a célra.
Már az is érdekes, miért mondott fel a Termoment kft.: a rezsicsökkentés után nem látja a csökkentett árak miatt a rentábilis működést, azaz csődbe kerülne.

Nos, jött a Kriza csapat és létrehozta a Borsodi Kéményseprő kft.-t, melynek elkészítették üzleti tervét és láss csodát: az év hátralévő két hónapjára 27 millió Ft, a jövő évre 130 millió Ft veszteséggel terveznek.
Az előterjesztés megismerése és bizottsági vitája során kiderült, az augusztusi döntés szerinti kéményseprő cég létrehozása sok felesleges költséggel jár (ügyvezető, felügyelő bizottság működtetése, könyvvizsgáló, ügyvitel, logisztika, stb.) ezért azt javasoljuk, hogy egy meglévő, kötelező önkormányzati feladatokat is végző cégünket kell megbízni ezzel a közszolgáltatással.

Ez pedig értelemszerűen a Miskolci Városgazda nonprofit kft. lehet, amely sok más feladata mellett képes a kéményseprő-ipari közszolgáltatások elvégzésére is a Város és a megye érintett településein.
És ami legfontosabb, ha már veszteséges tevékenység végzésére kényszeríti az Orbán kormány a Várost, így saját cégünk segítségével csökkenthető a veszteség!

Miskolc, 2013. október 18.

dr. Tompa Sándor Varga Gergő

önkormányzati képviselők, DK Miskolc