Pragmatikus, tehetséges hozzáállásával sikereket ért el a férfiak által uralt iparágban. Ezek mennek
Barbara Harmer 15 évesen hagyta ott az iskolát, mindenféle képesítés nélkül, hogy fodrászként dolgozzon.
Öt évnyi emberek hajkészítése után jelentkezett légiforgalmi irányító gyakornoknak a London Gatwick reptéren.
A Gatwicknél dolgozott, úgy döntött, hogy a jogot tanulja, hogy kitűnő diplomáit tanulja.
Ezért az A szintű tantárgyai földrajz, angol jog, alkotmányjog voltak.
De később meggondolta magát, és elkezdett repülőleckéket venni, miután felvett egy 10 000 fontos banki kölcsönt.
A magánpilóta szakszolgálati engedély megszerzése után 2 éves távoktatási tanfolyamra indult kereskedelmi pilóta szakszolgálati engedélyéért, amelyet 1982-ben szerzett meg.
Még a megszerzése után is kemény próbának vetették alá a sikerhez való kitartását, amikor a potenciális munkáltatók elutasították. 100 pilótapályázatát mind elutasították.
1984-ben, két év aszfaltozás után első pilóta állását egy kis ingázós légitársaságnál kapta meg, és ugyanebben az évben a szerencse hívta, amikor csatlakozott a British Caledonian Airlineshoz.
Három évvel később 1987-ben még jobbá váltak számára a dolgok, amikor a British Caledonian Airlines egyesült a British Airways-szel.
Tovább szárnyalott, és négy év után a British Airways DC-10-es repülőgépén repült, kiválasztották Concorde pilótának, és ő lett az első nő, aki képes volt a szuperszonikus repülőgép vezetésére.
Mire a Concorde-ot 2003 októberében kivonták a szolgálatból, Harmer 10 évet töltött pilótaként, menetrend szerinti járatokon.
A Concorde után áttért repülő Boeing 777 Jumbo Jet-re, egészen 2009-ig, amikor önként visszavonult, hogy más dolgokat kövessen. Célja az volt, hogy 2013-ban áthajózzon a jachtján az Atlanti-óceánon, amire elkezdett felkészülni.
De számára ismeretlen, petefészekrák alakult ki, ami lassan felemésztette az életét. Mire diagnosztizálták, alig több mint egy éve volt élve.
2011-ben 57 éves korában hunyt el Harmer kapitány, akinek sosem volt gyermeke, 27 éves férjét hátrahagyva. A hamvait magasra repítették és szétszórták a tengeren az otthona közelében.
Alacsonyan kezdte az életben, mászott és szárnyalott. Hagyatéka inspiráció a nőknek és a fiataloknak mindenhol. Pragmatikus, tehetséges hozzáállásával sikereket ért el a férfiak által uralt iparágban.