Hoppál Péter fényképe is ott van idéntől a pécsi református gimnázium érettségizőinek tablóin

 

A Pécsi Református Kollégiumban idén érettségizők tablóira nemcsak az adott osztályba járó diákok, az őket tanító tanárok és az iskola operatív vezetésének fotója került fel, ahogyan az eddig náluk is, és más iskolákban is szokás volt, hanem idéntől a fenntartó képviselőjének a fényképe is.

Ez a legalábbis furcsa újítás egyeseket kifejezetten felháborított és/vagy megdöbbentett, ezért is juthatott el a hír a sajtóhoz, így a Szabad Pécshez is. A fenntartó képviselője ugyanis a pécsi intézményben nem más, mint dr. Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő. Tehát Hoppál Péter fényképe is ott van az idei “refis” érettségizők tablóin, noha ő őket nem tanította, és nem tagja az iskola operatív vezetésének. Nem is lehetne amúgy, mert az országgyűlési képviselői poszt már egy ideje összeférhetetlennek számított volna az ő korábbi refis tisztségével.

Úgy tűnik azonban, hogy az iskola és a református egyház baranyai vezetése szerint az nem összeférhetetlen, hogy Hoppál Péter a református gimnázium Fenntartói Igazgatótanácsa elnökeként, e tisztsége miatt felkerülhessen a tablókra.

 

Karácsonyfán is volt már dísz Hoppálhttps://szabadpecs.hu/2024/04/semmi-politika-hoppal-peter-fenykepe-is-ott-van-identol-a-pecsi-reformatus-gimnazium-erettsegizoinek-tabloin/

Szintén a Szabad Pécs írt meg, hogy Hoppál Péter fényképe egy alkalommal, más pécsi fideszes politikusok mellett egy pécsi köztéren felállított mindenki karácsonyfáján is ott szerepelt, egy karácsonyi gömbdíszen volt látható.