Kriza Ákost nem zavarják az albérletbe visszaköltöztetett fészekrakók

Kriza Ákos beismerte,

 nem foglalkozik azzal, mit művel a Nemzeti Eszközkezelő a tisztességes miskolciakkal akkor, amikor albérletet biztosít a fizetésre és együttélésre is képtelen fészekrakóknak, jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.

 

A politikus jelezte, az eszközkezelő a napokban átadta a kulcsot annak a diósgyőri fészekrakónak, akit a Jobbik segítségével egy évvel ezelőtt sikerült távozásra bírni, és aki 2006 óta nem fizette a számláit. Ebben a helyzetben Jakab szerint a város polgármesterének „ország világ előtt” kellett volna tiltakoznia az Orbán-kormány merénylete ellen. Ehelyett több napi hallgatás után Kriza Ákos egy televízió-műsorban kijelentette, nem foglalkozik azzal, mit csinál az eszközkezelő, neki ugyanis ez Miskolc polgármestereként nem feladata.

http://www.youtube.com/watch?v=NhxJ8T7ZiOI&feature=youtu.be

„Amikor a kanadai kormány akarta plakátokon hirdetni, hogy visszaküldik a miskolci cigányokat, Kriza Ákos a sajtót telekürtölve kérte ki magának az akciót. Amikor a saját kormánya akarja visszadobni a fészekrakókat, akkor elintézi annyival, hogy neki ehhez semmi köze” – fogalmazott Jakab. Szerinte Kriza Ákos ezzel a hozzáállással akkora „pofont adott a miskolciaknak”, mint a szocialisták, akkor, amikor a város nyakára engedtek több száz mélyigénytelen családot.

Jakab Péter szerint mára világossá vált, hogy Kriza Ákosra nem számíthatnak a miskolciak, ezért közvetlenül a Nemzeti Eszközkezelőt szólította fel: adjanak magyarázatot arra, miből gondolják, hogy azok a renitensek, akik évek óta nem fizetik sem a rezsit, sem a közös költséget, a jövőben mindezeken túl az albérletet is fizetni fogják. Az eszközkezelő ugyanis csak azokkal köthet bérleti szerződést, akik vállalják, hogy fizetési kötelezettségüknek maradéktalanul eleget fognak tenni – hangsúlyozta a politikus.