A prosztó poénok Paganinije. Tanulj te is

Ha történetekkel való eladásról van szó, akkor a „Vegyetek autót, mert kell a pénz!” szlogennel elhíresült autókereskedőt, Csontit nem lehet megkerülni.

Valószínűleg te is belefutottál már a Csonti Car néhány sztorizós autóhirdetési szövegébe, ugye? 😜

Az olyanokra gondolunk, mint például ez itt, amivel éppen egy 9 személyes, fekete Mercedes-Benz Vito furgont igyekszik eladni (figyeld a sztorit):

„A Nyugatinál árgus szemekkel figyelik a lányok, vajon ki fog odalépni a napfényben csillogó fekete metál Vitohoz. Próbálják megfejteni az ablakok rejtélyét. Lezseren 2 méterről kiriasztok, és kinyitom először az oldalajtót.

Csendben, de mégis hallhatóan elszólom magam: van 9 jegyem a Balaton Soundra.

Sikítozva indul meg a lánytömeg a busz felé, de álljt parancsolok egy kézmozdulattal, majd mutatóujjamat a szám elé helyezve kérek egy kis csendet. Kiválasztok ötöt a tucatnyi szépség közül, akik helyet foglalhatnak a karfás fotelekben, és beülök a vezetőülésbe.

Napszecsó fel, indítok. A dízelmotor megnyugtató duruzsolását elnyomja a zene: tszüm-tszüm-tszüm – a csajok feje ritmikusan mozog a zenére. Már-már lekerülnének a felsők, de azért bekapcsolom a klímát: bírják már ki valahogy a Balatonig. Berakom D-be a váltót és megindulok az M7-es felé.

Belenézek a tükörbe, hogy lássam a lányok csevegését és csak csendben mosolygok…”

Egy komplett történetet fest le elénk. Egy olyan élményígéretet ad, amivel azonnal vonzóvá teszi az autót egy bizonyos réteg számára. És hogy tényleg működik-e?

Amikor a Totalcar magazin (akik ráaggatták a prosztó poénok Paganinije titulust) megkérdezte erről, Csonti így felelt: Persze, mindent el lehet adni történettel.

Ahogy ebből a példából is kiderül, a sztoriknak valóban bámulatos ereje van, amit akár te is megtanulhatsz a javadra fordítani. Ha érdekel, hogyan irányíthatod végre magadra a figyelmet és érhetsz el hatást a kommunikációddal…

Válj sztorizó kommunikátorrá, aki lerövidíti az utat az igenekig, aki megérti, hogy miért akadtak el az eddigi próbálkozásai és azt is, mit kell újraterveznie, hogy végre többet adhasson el, könnyebben!

Baráti üdvözlettel,
Vicsai Gábor