Mit szóltak volna a Fidesz-Kdnp”civil” jelöljei ahhoz, ha egy másik jelölt (mondjuk a Munkáspárt vagy a DK jelöltje) kampányolt volna ugyanígy? Ezek mennek
Még egy hét sem telt el legutolsó bejegyzésünk óta, de Olvasónk máris egy újabb tabudöntögető kampánytechnikára hívta fel a figyelmünket…
Az érintett választókerület a „Miskolc 02. számú egyéni választókerület ” (Szirma-Martinkertváros) , ahol 7 jelölt indul a jelenleg CSELÉNÉ FIGULA EDINA (Függetlenek SZIVE, Jobbik, Momentum) által betöltött képviselői helyért. Ezen indulók egyike CZINKNÉ SZTÁN ANIKÓ (Pont Mi Egyesület, FIDESZ, KDNP) aki történetesen a templomban vasárnap 16 órától kezdődő elsőáldozási szentmise és az azt követő (évek óta hagyományosan a templomkertben tartandó, az elsőáldozó gyerekek és családtagjaik részére tartandó fogadás) idejére tervezte megtartani aláírásgyűjtéssel egybekötött virágvásárát a templomtól mintegy 50-60 méterre…(a helyismerettel nem rendelkező olvasóink részére bejelöltük a térképen a helyszíneket)
A jóhiszeműség jegyében először azt feltételeztük, hogy az idő-és térbeli egybeesés a véletlennek, vagy a körültekintés hiányának köszönhető ,de ahogy a helyiektől megtudtuk az elsőáldozás időpontja már hónapok óta ismert, (Czinkné a rendezvényét kb 3 hete jelentette be), másrészt -ahogy a helyiek tájékoztattak róla – a helyszín korábban soha nem adott helyet vásároknak, ott általában az egyházhoz kapcsolódó események (körmenet, gyereknapi rendezvény) zajlik.
A helyszínre látogató kollégánk megerősítette, hogy Olvasónk nem tévedett, valóban ott és akkor zajlik a rendezvény. Jelen van az eseményen (igaz ezt nem jelezték előre) Csöbör Katalin a térség fideszes országgyűlési képviselője és Tóth-Szántai József a Fidesz-Kdnp polgármester jelöltje is, mindez RENDÉSZETI BIZTOSíTÁS! mellett….
Kérdéseink:
-Mi a véleménye Molnár Péternek a miskolc KDNP elnökének és Hollósy András kdnp-s képviselőknek arról, hogy egy jelölttársuk a fenti módon templom közvetlen közelében, elsőáldozás alatt kampánytevékenységet végez? Számíthatunk e további kampánytevékenységre a templomok környezetében? Esetleg készülnek e valamilyen hasonló performanszra például a pünkösdi misén?
-Egyeztettek e az egyházzal a virágvásárral kapcsolatban, hozzájárultak e ehhez? Tájékoztatták e az elsőáldozó gyerekeket és szüleiket, hogy kampányesemény részesei lesznek?
-Miért van szükség rendészeti biztosításra egy virágvásáron, amikor az egy nappal korábban pár száz méterre tartott – másik jelölt által rendezett -vásár esetén ilyenre nem volt szükség? Különösen elgondolkoztató, hogy egy olyan jelölt érdekében vonnak el közfeladataik ellátásától rendészeket, amelyik jelölt ,jelölttársai valamint polgármesterjelöltje folyamatosan a „miskolci rossz közbiztonsággal” riogatja a miskolciakat? Biztos ,hogy nem lenne jobb feladatuk ezeknek a rendészeknek, egy virágvásár „biztosítása” helyett?
Illetve egy záró kérdés : Mit szóltak volna a Fidesz-Kdnp”civil” jelöljei ahhoz, ha egy másik jelölt (mondjuk a Munkáspárt vagy a DK jelöltje) kampányolt volna ugyanígy?
Az összes reakció:

1