Megéri-e mosókapszulát vásárolni?
A gazdaságosság sok esetben fontos szempont, kiváltképp az olyan házimunka esetében, mint a mosás. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, milyen mosószert adagolunk a gépbe, hiszen ezt a műveletet heti többször is el kell végeznünk.

Megéri-e mosókapszulát vásárolni?

Pepita.hu oldalon is beszerezhető mosógépek mosóporral, mosógéllel és mosókapszulával is használhatók – így végeredményben rajtunk áll, melyik mellett döntünk. Sokak szerint a mosókapszula a legdrágább verzió, így nem éri meg ezt választani. Vajon igaz ez? Járjunk utána!

A mosókapszula ára

Amikor valaki azon tanakodik, mivel is mosson, akkor sok tényezőt vehet figyelembe: a mosógépe típusát, a mosószer gyártóját – és persze az árat is. Azonban a kiszerelés ugyanilyen fontos – megszokhattuk már, hogy ha nagyobb méretben, akár családi kiszerelésben vásárolunk meg valamit, az végül olcsóbban jön ki.

Ugyanez igaz a mosókapszulák esetében is. A Pepita.hu oldalon nemcsak elöl- és felültöltős mosógépeket rendelhetünk, hanem egyből a hozzájuk való mosószert is, így akár a mosókapszulát, öblítőt, folteltávolítót, stb. is behelyezhetjük egyúttal a kosárba.

De mekkora kiszerelést válasszunk? A döntésünktől fog függni a termék ára: minél több kapszulát rejt a doboz, a darabár annál kevesebb lesz. Így célszerű akár 100-150 darabos kiszerelésűt választanunk.

Miért éri meg nagyobb dobozzal rendelni?

Ha nagy a család, vagy akár napjában többször is mosunk, mert kisgyermekeink vannak, akkor pláne érdemes a nagyobb kiszerelés mellett dönteni. Elsőre talán riasztó lehet az ár, de ha átszámoljuk, mennyit ér egy kapszula, látni fogjuk, hogy szinte fillérekből kijön a mosószer. Nem ez terheli majd meg a bankszámlánkat.

Például egy XXL pakk akár 50-60 mosáshoz is elegendő lehet. Még ha naponta mosunk, akkor is közel 2 hónapig fog kitartani. Heti 2 mosással számítva több, mint fél év múlva fog elfogyni a készlet – a csomag ára pedig annyi, amennyibe ma egy családi mozizás kerül. Megéri? Döntsd el te magad.

De van még egy ok, amiért érdemes nagyobb dobozzal rendelni az említett webáruházból: a terméket házhoz szállítják ugyanis, így nem nekünk kell hazacipelnünk a boltból – valójában duplán jól járunk!

Mosógél vagy mosókapszula?

Ha még nem sikerült meggyőznünk arról, miért a mosókapszulát részesítsd előnyben, elmondjuk, hogy miért jobb, mint a mosógél. A gél esetében te adagolod a szert a mosógépbe, a megfelelő mennyiség eltalálása azonban nem könnyű.

A víz keménységétől, a mosási tömegtől, a típustól is függ, mennyit kell beleöntened a dobba vagy a tartályba. A kapszula ezzel ellentétben pontosan ki van mérve, nem lőhetsz mellé. Könnyebb a tárolása is, behelyezni is egyszerűbb, mint mindig méricskélni, és kevésbé környezetszennyező, mint a flakonban árusított gélek.

Ráadásul a mosógépek mosószeradagolóját is megkímélheted így, kevesebbszer kell azok tisztítására is ügyelned. A kapszulát ugyanis közvetlen a ruhákhoz kell tenni. A Pepita.hu oldalán többféle változatukat is megtalálod, a mosáshoz kapcsolódó többi kiegészítővel együtt.