Tisztelt Szerkesztők! Ha én bérletet veszek (előre) akkor egy szerződést kötök a céggel, hogy ők a menetrend szerint szolgáltatnak, én meg fizetek. Ha a másik fél korlátozza az én utazási lehetőségeimet, akkor egyoldalú szerződés bontás követ el, tehát kompenzáció jár érte. Ez például lehet az is, hogy mondjuk egy két nappal meghosszabbítják a bérlet érvényességi idejét. Ami Miskolcon történt az nem vis major,  még ha esetleg erre hivatkoznak majd. (Télen esik a hó, így megy ez.) Ha buszok nem bírják, pereljék a gyártót!
egy új olvasójuk
Az MVK-nak elküldük olvasónk kérdését, de ott úgy látszik nem értették meg. Ime a válasz. 
Tisztelt Pusztai László Úr!

 

Az MVK Zrt. ügyfélszolgálati irodája minden esetben foglalkozik a megkeresésekkel, legyen szó kárigényről vagy más, az utazót érintő bejelentések kivizsgálásáról. Amennyiben egy utas kárigényt nyújt be, például késés okán – amelyet okozhat járat kimaradása is –, minden esetet egyedileg vizsgálnak meg. Ugyanis a vállalatnak meg kell bizonyosodnia arról, mely viszonylatot kívánta az utas igénybe venni, mikor, a járatkimaradás számára milyen hátrányt okozott. Ezt csak a bejelentő utas tudja megtenni. Ez alapján tudják megállapítani, jogos-e, tényleges-e bármilyen probléma, igény.
A kimaradó járatok tekintetében folyamatos a tájékoztatás és itt fontos azt megjegyezni, hogy a járatkimaradásokról kiadott információk tájékoztató jellegűek.
Szerencsére már az elmúlt héten és ezen a héten is volt példa arra, hogy a meghirdetetthez viszonyítva, kevesebb járat maradt ki.
MVK Zrt.