A Miskolci Téli Fesztivál részeként a Kocsonyafesztivál idén február 24. és 26. között újra a kultúra, a turizmus, a sokadalom és a gasztronómia ünnepe lesz. A szervezők meglepetésprogramokkal, még több érzelemmel és kreativitással készülnek az idei rendezvényre. Lesznek díszvendégek is: Románia és hazai vendégként Mád, illetve Baja városa, valamint Abaúj-Hegyalja térségének települései.

 A rendezvény 50 ezer négyzetméterén mintegy 200 ezer látogatót várnak kézművesek, népművészek, őstermelők, élelmiszeripari manufaktúrák. Három nagy színpadon zajlanak majd az események, lesz Bála színház, sokadalmi pódiumok, kulturális programok, koncertek, irodalmi szalon, családi és gyerekprogramok, táncházak, népzene és könnyűzene, képzőművészet, környezetkultúra, film.

És lesz persze miskolci kocsonya, amelynek legendája úgy szól, hogy egy borospincébe megdermedni lerakott kocsonyába beleugrott egy béka, majd benne is ragadt. A figyelmetlen pincér így tálalta fel az étket mint borkorcsolyát a vendégnek, aki döbbenten, de mégis kellő humorral vette tudomásul, hogy a sertésköröm mellől egy pislogó béka néz vele farkasszemet.