A DVTK labdarúgócsapatának  ügyvezető igazgatójával, Dudás Hunorral többrészes interjúsorozatot közöl a klub hivatalos honlapja. 

 

A diósgyőri vezetők már

eddig is mindent megtettek a szurkolók kiszolgálásáért, és ez a jövőben még inkább így lesz 
„Mindenekelőtt nagyon örülök annak, hogy a viharos idők után gazdaságilag konszolidáltuk a klubot. Van még hátra néhány kifizetés, de összességében nincs tartozásunk. Nagyon fontos, hogy kezd felállni egy háttérstáb, akik tudnak és akarnak dolgozni a DVTK-ért. És ez a gárda létszáma még bővülni fog, mert néha azt érzem, az egyre bővülő feladatokhoz kevesen vagyunk. Ma már nem működik a régi modell, miszerint az ügyvezető és titkárnője igazgat egy klubot, manapság egy egész szervezetet fel kell építeni. A Manchester United esetében például nyolcszázan dolgoznak a háttérben, de ezt csak inkább érdekességként mondom” – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Dudás Hunor.

 

„Büszkeséggel tölt el, hogy meg tudtuk tölteni a stadiont, elnyertük a szurkolók bizalmát. Úgyszintén büszke vagyok arra, hogy megnyitottuk a szurkolói boltot. De azt nem szabad elfelejteni, hogy nagyon szép ez az üzlet, de ez csak a kezdet. Mind az árukészletet tekintve, mind abban a tekintetben, hogy tervezünk egy másik boltot és egy webáruházat is. Úgyszintén szerepel a tervekben a DVTK-márka bevezetése (DVTK-sör, DVTK-ásványvíz, stb.) és egy hűségkártyaprogram kialakítása. Azt gondolom, az elmúlt évben mi voltunk Miskolc legnagyobb reklámhordozói. A társadalmi felelősségvállalás terén is megtettük első apró lépéseinket” – folytatta a sportvezető.

„Fejlesztéseink ékköve a pályaépítés, ami részben be is fejeződött. A műfüves pályákat bármikor használatba lehet venni, míg a füves pályákról már csak a gyep hiányzik. Ezt a tavasszal, amikor az időjárási körülmények lehetővé teszik, leterítjük, és utána az utánpótlás rendelkezésére áll. Átstrukturáltuk az utánpótlást, együttműködési kapcsolatokat kerestünk a megyén belül és kívül, néhányukkal már alá is írtuk a szerződést. Most alakítjuk ki a megfigyelői hálózatot, házon belül pedig folytatjuk a tehetséggondozó programot. Ezen a területen is ígéretes út elején járunk, de a TAO segítségével most már adva vannak a feltételek, csak a munka van hátra” – tette hozzá Dudás.

A DVTK ügyvezetője az infrastruktúrával kapcsolatban kitért a nagy szurkolói érdeklődés miatt egyre aktuálisabb kérdéssé váló stadionépítési tervre is.

„A stadionépítéssel kapcsolatos kérdés akkor lesz aktuális, amikor egyrészt befejeztük a pályaépítéseket, az utánpótlás tud hol futballozni. A most elkészült négy pálya alkalmas az utánpótláscsapatok kiszolgálására, de ha növeljük a létszámot, akkor további pályákat kell építeni. Másrészt bizonyítani kell, hogy kinőttük a stadiont. Négy alkalommal ez már megtörtént, de még többször kell. Akkor folytatni lehet a már elkezdett lobbitevékenységet, hogy Diósgyőrben szükség van egy új, nagyobb stadionra. A gazdasági hátteret nézve, ehhez szükség van állami támogatásra, a TAO-s pénzre, valamint magánbefektetésre. Amennyiben ez mind rendelkezésre áll, akkor kezdődhet a munka. Látható, hogy az állam 2012-ben a debreceni, a ferencvárosi stadionra és a Puskás Ferenc Stadionra koncentrál, ezért azt gondolom, 2013-ban lehet szó Diósgyőrről, ahol kisebb beruházással is látványos eredményt lehet elérni. Ezért jelenleg nem ez a téma jelenti a fő hangsúlyt a klubnál, de dolgozunk rajta. Több terv is készült, egy aréna típusú 15-18 ezres stadion szerepel bennük. A felépítését úgy képzeljük el, hogy a napos oldal megmarad, a többi lelátórészt pedig szakaszosan cserélnénk, hogy a szurkolók az építkezés alatt se maradjanak foci nélkül. Volt róla szó, de a legutolsó terv szerint, nincs szó a pálya elforgatásáról, illetve mélyítéséről, de a játéktér közelebb kerül a szurkolókhoz” – beszélt a tervekről Dudás, aki a DVTK költségvetésére is kitért. Elmondta, az NB II-ben 300 millióból gazdálkodtak, ami az élvonalban 550 millióra emelkedett, de jövőre ezt az összeget már 650 millióra emelnék.