Miskolc. Guzi és Spiller is ott lesz az olimpián

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának másodéves hallgatója is ott lesz az idei párizsi olimpián. Spiller Tiziana, a maratoni távú gyalogló vegyes váltó tagjaként érkezhet a július 26. és augusztus 11. között megrendezendő eseményre.

Az orvosi diagnosztikai analitikus szakos hallgató még csak 20 esztendős és a Budapesti Honvéd SE színeiben készül és versenyez, Szűcs József és Srp Miklós edzők irányításával, írja a Miskolci Egyetem.

Spiller tavaly az egyetem hallgatójaként indulási jogot szerzett a 2023. évi Egyetemi Világjátékokra, ahol 20 kilométeres gyaloglásban 13. helyen végzett. Idén is számos alkalommal bizonyította rátermettségét és felkészültségét, amely alapján joggal kerülhetett be az olimpiai csapatba, mint a maratoni távú gyalogló vegyes váltó egyik tartalék tagja. Márciusban U23 korosztályos országos rekordot állított fel 20 kilométer gyaloglásban (1:34:21 óra), valamint részt vett a Gyalogló Csapatvilágbajnokságon Törökországban, ahol az egyéni 20 kilométeres versenyben 36. helyen végzett, illetve rajthoz állhatott a római atlétikai Európa-bajnokságon is, ahol ugyancsak 20 kilométer gyaloglásban 30. helyen zárt. Hazai versenyeken két korosztályos bajnoki címet, valamint három felnőtt bajnoki érmet szerzett.

A XXXIII. Olimpiai Játékok atlétikai versenyei augusztus 1-jén kezdődnek férfi és női 20 kilométeres gyaloglással, a gyalogló vegyes váltó küzdelmeire pedig augusztus 7-én 7:30-kor kerül sor.

Nem Spiller Tiziana az egyetlen miskolci kötődésű sportoló, akinek szurkolhatunk a világ legnagyobb sporteseményén. Guzi Blanka, a DVTK öttusázója gyermekkori álmát váltja valóra az olimpiai szerepléssel.