Az egyetem beszippantotta a Földest.  Menekülő útvonal lehet Veres Palinak?

Ahogy a Miskolci Egyetem beállt korábban a “modellváltó” egyetemek közé, úgy most már a gimnázium is modellt vált és az egyetem fenntartása alá került.

A köznevelésért felelős miniszter nevében eljáró Köznevelésért Felelős Államtitkárság döntése alapján a Miskolci Egyetem fenntartásába került a miskolci Földes Ferenc Gimnázium, amelynek tanárai és diákjai a 2024/25-ös tanévet már az új intézményi rendszerben kezdik meg – írja közleményében a Miskolci Egyetem.

Az egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány hozzájárulásával elindított kezdeményezést a Földes Ferenc Gimnázium tanári kara egyhangúlag támogatta a témában 2022 decemberében összehívott tantestületi értekezletén, amelyen a Miskolci Egyetem iskolafenntartói szerepvállalása mellett foglaltak állást. A döntés-előkészítés folyamatába bevonták a szülői munkaközösséget is.

A fenntartói jog átvételéről szóló igényt a Miskolci Tankerületi Központ terjesztette fel a köznevelésért felelős miniszterhez, akinek a nevében eljáró Köznevelésért Felelős Államtitkárság a fenntartói jog átadását engedélyezte a Miskolci Egyetem számára – tájékoztatta a Miskolci Tankerületi Központ vezetője az egyetem rektorát 2024. június 11-én kelt hivatalos levelében. (via Minap.hu)