Kiderült, mely pártok vonulnak idén a Pride-on

 

Szombaton indul a fővárosban a 29. Pride felvonulás, amely rendezvénnyel a szervezők a a rasszizmusra, a lakhatási válságra, az ökológiai krízisre, a demokráciába vetett hit válságára, a homofóbiára, transzfóbiára és a szexizmusra próbálják felhíni a figyelmet.

Telex utánajárt, hogy melyik pártok, illetve politikusok vesznek majd részt az eseményen.

A lap megkeresésére Karácsony Gergely főpolgármester megerősítette, hogy ott lesz a szombati Pride-on. Vitézy Dávid egyesülete válaszában azt írta, hogy a „Budapest Pride ünnepélyes megnyitóján képviselőjelöltjeink közül részt vett Gál József és Merker Dávid is, így fejezve ki támogatásunkat az esemény iránt.

A pártok közül a Momentum saját kamionnal fog érkezni, de az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd-Zöldek, és a Kutyapárt is részt vesznek a felvonuláson. 

A párt országgyűlési képviselői, elnökségi tagjai, fővárosi és vidéki polgármesterei, képviselői nagy számban fogják képviseltetni magukat” – írta a Momentum. 

Az MSZP számára fontos a magánélet szabadsága, az emberek egyenlősége és a kirekesztés elleni küzdelem. Politikusaink, tagjaink részt fognak venni a Pride-on” – válaszolta a megkeresésre az MSZP.

A Mi Hazánk szerint a kormány „idén ismét letérdelt a homoszexuális lobbi előtt”.

„A kormányzat idén ismét letérdelt a homoszexuális lobbi előtt, június 22-ére ezúttal egyszerre, az első lehetséges napon 0 óra 0 perc 0 másodperckor érkezett mindkét bejelentés, mire a rendőrség még csak nem is osztotta meg az Andrássy utat széltében vagy hosszában, hanem teljes egészében, kizárólag az LMBTQP-propagandistáknak biztosítja a vonulást” – írták.

A Jobbik-Konzervatívok idén sem vesz részt az eseményen, a Fidesz és a Tisza Párt nem válaszolt a megkeresésre.