Bartos Tibor a balatonszabadi Fidesz-csoport alelnöke volt, az év elején kérte felfüggesztését.
Bartos Tibor 2004-ben jelentkezett a Neumann János Egyetem kecskeméti intézményébe. Jelentkezéséhez csatolt egy, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola által kiállított érettségi bizonyítványt is, ezzel igazolva, hogy az egyetem által biztosított temetkezési szolgáltatói képzés feltételeinek megfelel.

Elkobozzák Bartos Tibor balatonszabadi polgármesterjelölt hamis érettségi bizonyítványát – tudta meg a 24.hu. A helyi Fidesz korábbi alelnöke évekig titkolhatta, hogy 2004-ben hamis bizonyítvánnyal jelentkezett egy temetkezési vállalkozói képzésre, nyomozás csak 2022-ben indult ellene. Bartosnak egy másik bűnügye is folyamatban van, melyet a nyomozóhatóság 2022 decemberében elkülönített a bizonyítványhamisítási ügytől; az előbbi esetben közokirat-hamisítás miatt indult eljárás ellene, miután a polgármesterjelölt „valótlan tartalmú nyilatkozatot tett egy forgalmi engedély elvesztéséről”, de ezt a Siófoki Járási Ügyészség másfél évre felfüggesztette.

Felfüggesztette Fidesz-tagságáthttps://24.hu/belfold/2024/05/24/bartos-tibor-balatonszabadi-onkormanyzati-valasztas-2024-hamis-erettsegi/