Demeter „Két Sofőrrel Még Több Is Van Péter” akkorát szólt, hogy Horn Gyula is megsüvegelte volna

Az elektromos autóbuszok kapcsán Demeter Péter hangsúlyozta: együtt már több mint egymillió kilométert futottak Miskolcon. Véleménye szerint a járművek gazdaságosságát jól mutatja, hogy a kilencven százalék feletti rendelkezésre állás mellett az alacsonyabb üzemeltetési költségeknek köszönhetően az MVK Zrt. több mint kétszázmillió forinttal kisebb mértékben terhelte a saját, illetve a város költségvetését.

A cél tehát – hangzott el a beszélgetésben –, hogy ne csak a tizennégy éven aluliak számára legyen ingyenes a közösségi közlekedés. Erre jó esély nyílhat, ha 2030-ra az itteni buszflotta jelentős részét elektromos és hidrogénes buszok teszik majd ki – háttérbe szorítva a CNG-s járműveket, a dízelüzeműeket pedig teljesen kiszorítva.

 

 

A múlt köde

1997: ingyen repülhetnek a nyugdíjasok

Még baloldali publicisták is szoktak szórakozni Horn Gyula 1997-es kampányötletén, miszerint ingyenesen utazhattak volna a nyugdíjasok a Malév gépein. A duplázásra készülő miniszterelnök a közvéleményt a közszolgálati televíziónak adott interjúban lepte meg. Így írt erről a másnapi Népszabadság:

„1998. január 1-jétől ingyenesen utazhatnak a 65 év fölöttiek a MÁV összes vonalán. Az év öt hónapjában – februárban, márciusban, áprilisban, októberben és novemberben – a Malév járatain is ingyen, korlátozás nélkül lesz lehetséges az utazás e korosztály számára. Az év többi hónapjában ezt az utassűrűség határozza meg. Folynak a tárgyalások a BKV-val, és kilátásban van hasonló megállapodás a Volán Rt.-vel is. Mindezt Horn Gyula miniszterelnök jelentette be hétfő este lapzártakor az MTV 1 vezető újságíróinak adott interjújában.”

Ha repülőn nem is, de szárazföldön már addig is ingyen utazhattak a 70 éven felüliek. A korhatár csökkentése közel félmillió embert (szavazót) érintett.