A kék Fidesz azzal vádolja az új Fideszt, hogy összefogna a Fidesszel

„Magyar Péter mintha célpontot tévesztett volna. Szerinte Gyurcsány Ferenc felelős az Orbán-rendszerért. Ennek a torz világképnek az eredménye, hogy összefogna kormányon a Fidesszel” – így szólt a DK-közeli Nyugati Fény egyik hirdetése. A Demokratikus Koalíció az elmúlt hetekben össztüzet zúdított Magyar Péterre. Milliós hirdetésekben kezdte el terjeszteni a hozzájuk köthető oldal, hogy Magyar valójában nem igazi ellenzéki, hanem egy vérjobbos politikus, aki még a Fidesszel is koalíciót kötne. A párt áprilisi kampánynyitóján bűnbánó maffiózóhoz hasonlították az új politikai üstököst.

Május elején aztán magasabb fordulatszámra kapcsolt a Magyar Péter elleni kampány. Molnár Csaba, a párt kampányfőnöke április közepe és május közepe között közel hétmillió forintot költött Magyar Pétert hiteltelenítő fizetett Facebook-posztokra, ami több, mint amennyit Karácsony Gergely vagy Vitézy Dávid költött a saját kampányára ez idő alatt.

Molnár Csaba posztjaiban Magyar Péter maga az új Fidesz, de akár még neonáci is lehet. A DK célja egyértelmű: fideszesnek próbálják beállítani Magyart. Molnár Csaba május 15-i posztjában azzal vádolta, hogy a Fidesz lejárató kampányainak kifejezéseit használja, amiből azt a következtetést vonta le, hogy „aki szemkilövetőzik vagy aprónagypapázik, az vagy fideszes, vagy neonáci”.

Egy nappal később olyan szöveggel posztolta ki a még a DK áprilisi kampánynyitóján elmondott beszédét, amiben az új Fidesznek nevezte Magyart: „Jöjjön a támadás akár a régi, akár az új Fidesztől! Megszoktuk már a lejárató kampányokat, Orbán emberei évtizedek óta ezt csinálják. És mi soha nem maradtunk csendben.” A DK kampányfőnöke egyébként gyakran #kutyabolnemleszszalonna hashtaggel futtatja a Magyar Pétert és a Tisza Párt budapesti jelöltjeit ekéző posztjait a Facebookon, amivel szintén azt sugallja, hogy Magyar Péter valójában fideszes.

Magyar Péter lehet az, ami a DK akart lenni

Az ellenzéki pártok sokáig nem nagyon tudtak mit kezdeni Magyar Péter színre lépésével és az őt övező felfokozott érdeklődéssel. A hirtelen jött elképesztő népszerűsége miatt nem támadhatták nyíltan, de azt sem tehették meg, hogy ne reagáljanak a nyilvános szerepléseire. Magyar március 15-i, többezres „zászlóbontó” rendezvénye előtt pár órával a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökei még azon gúnyolódtak, hogy előre felolvasták Magyar Péter lehetséges programpontjait, köztük olyanokat, hogy vezessék be az eurót, legyen önálló egészségügyi minisztérium, csomó mindenki lopjon kevesebbet, Rogán Antal csináljon valamit, és legyen Magyarországon még több párt.

Donáth Anna, a Momentum elnöke viszont a párt április 19-i kampánynyitóján arról beszélt, hogy Magyar Péter hozta el a Fidesz-kormány őszödi pillanatát, ő húzta ki az embereket az apátiából. „Ki kell mondanunk, hogy a Magyar Péter-féle mozgalom olyan energiákat hozott, ami elengedhetetlen a kormányváltáshoz.”https://telex.hu/belfold/2024/05/25/magyar-peter-dk-dobrev-klara-molnar-csaba-vita