Skip to content

Kirostálják azokat a végrehajtókat, akik kilógnak a Schadl György-féle rendszerből

Kirostálják azokat a végrehajtókat, akik kilógnak a Schadl György-féle rendszerből

Vannak, akik perelnek azért, mert megbízásukat nem hosszabbítják meg.

A HVG írja legújabb lapszámában arról ír, hogy a Rogán Antal alá tartozó szuperhatóság, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti hatósága szisztematikusan szórja ki azokat a végrehajtókat, akik kilógnak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar egykori elnökének, Schadl Györgynek rendszeréből.

Mindezt a közbizalom helyre állítására hivatkozva teszik, és Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeletei Hatóságának (SZTFH) elnöke sem felejtette el megemlíteni tavaly nyáron, hogy “zéró toleranciát hirdetnek a szabályszegésekkel szemben, és minden eszközzel támogatják a hivatásrend megtisztulási folyamatát.”

Mivel a háború miatt kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozva kormányrendelettel változtatták meg a végrehajtók megbízásának meghosszabbíthatóságát, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának jogi úton biztosítva van, hogy eltávolítsák azokat a végrehajtókat, akiket problémásnak találnak.

A módosításra hivatkozva a szuperhatóság sorra elutasította a beérkező hosszabbítási igényeket, és lehet, hogy a véletlen műve, de a fegyelmivel sújtott végrehajtók között sokan vannak azok, akikről vélhetően úgy gondolják, nemkívánatos személyek, akiknek az egykor határozatlan időre szóló pozícióját a rendszer 2015-ös reformmal limitálták.

További részletek a HVG hetilapban és a hvg360-on lesz olvasható.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.04.25. 14:28

    Aha a miskolci végrehajtói kinevezéseket, sőt elnöki kinevezéseket vizsgálják már felül. Beus művésznő? Szupertitkos felvételi vizsgák, aha….akit akarnak „ott” az lesz kinevezve. Meg az előtte levők???

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük