Kérdések Mokrai Mihályhoz és Szilágyi Szabolcshoz (a DK-hoz) Veres Pali ügyében

A boon .hu arra kereste a választ, hogyan ítélik meg a regnáló polgármester munkáját, hiszen jelöltjük, Barkai László számít Veres Pál támogatására, addig helyi DK-s képviselők az utóbbi években folyamatos kritikákat fogalmaztak meg vele szemben.

A miskolci DK az alábbi közleményt küldte el: A DK, mint Dr. Barkai László egyik támogatója egyetért azokkal az elvekkel, amit a független polgármesterjelölt képvisel. Aki úgy vélekedik: megbecsüléssel kell fordulni minden Miskolc előrehaladásáért dolgozó, tenni akaró felé, nagyra tartani azokat, akik az elmúlt években, évtizedekben ezekért a célokért dolgoztak, számítani akar azokra, akik ezt a célt képviselik, köztük Veres Pál polgármesterrel. A DK miskolci szervezetének önkormányzati képviselői a miskolci közgyűlésben Miskolc gyarapodásáért, a miskolciak jólétéért dolgoztak. A DK értékrendje a demokrácia, a képviselőik azt vallják: egy demokratikus országban van helye a vitának, véleménynyilvánításnak, hiszen egy ország és egy város előre jutását segíti az elvek vállalása, kimondása, átbeszélése mert csak ez vezethet konszenzusos döntésekhez, a közösség erősítéséhez és ahhoz, hogy Miskolc egy magasabb fokozatba lépjen.

Kérdések Mokrai Mihályhoz és Szilágyi Szabolcshoz (a DK-hoz) 

– Számít-e Veres Pál polgármester városvezetői tapasztalatára, mint ahogy dr. Barkai László teszi?

– Miben számít a regnáló polgármester tapasztalatára, tudására?

– Amennyiben az Önök által támogatott jelölt ennyire számít Veres Pálra, a DK korábbi kritikái mennyire helytállóak a polgármester irányába? (kuratóriumi tagság, alkalmatlanság, „sárgalap” stb.)

– Nem tartják visszásnak, hogy dr. Barkai László szerint „Veres Pál városvezetői munkája példaértékű kell, hogy legyen minden utódja számára”, holott Hegedűs Andrea alkalmatlannak nevezte korábban a regnáló polgármestert?

Fotó. Egy miskolci önjelölt , független.