Átviharzott Miskolc felett egy két hajtóműves kacsa szárnyas több funkciós vadászbombázó

Az Eurofighter Typhoon egy két hajtóműves, deltaszárnyú, kacsa előszárnyakkal rendelkező, több funkciós vadászbombázó, melyet egy európai konzorcium, az Euro Fighter aircraft GmbH gyárt az Alenia Aermacchi, az Airbus Group és a BAE Systems részvételével.

A típus létrehozására irányuló fejlesztőmunka 1983-ban indult, a Jövő Európai Vadászgépe program keretében, több nemzet, Anglia, Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország részvételével. Azonban a vadászgép létrehozása céljából összefogó európai országok nem tudtak egyezségre jutni a tervezett gép követelményrendszerével kapcsolatban, így a franciák kiléptek a konzorciumból, és saját maguk vágtak bele a később Rafale névre keresztelt vadászbombázó fejlesztésébe.

De a később a Typhoon névre keresztel gép mellett kitartó országok sem egyforma képességekkel kívánták felruházni a légierejüknek szánt típust, így aztán felszereltségben, fegyverzetben nem kis különbség van az egyes államok által rendszerbe állított változatok között.

A végleges kialakítású Typhoon-t arra a British Aerospace EAP technológia demonstrátorra alapozták, mely először 1986-ban emelkedett a levegőbe.

A demonstrátorral szerzett tapasztalatok alapján létrehozott, a Typhoon megnevezést egyébként csak 1998-ban hivatalosan megkapó gép prototípusa 1994-ben repült első alkalommal.

Típus sorsát nagymértékben befolyásolta a hidegháború befejeződése, aminek következtében Európa nyugati felén csökkentek az új repülőgépek vásárlására vonatkozó igények. Emiatt a fejlesztő országok jelentősen lecsökkentették a beszerzendő gépek darabszámára vonatkozó igényeiket. Az Eurofighter Typhoon gyártásának 1994-ben történt beindításától számítva napjainkig 450 darabot gyártottak belőle, melyek a fejlesztő országokon kívül Ausztriába, Szaúd-Arábiába és Ománba kerültek.

Az európai vadászgép tervezésekor még egy kifejezetten légvédelmi szerepkörű platformban gondolkodtak a tervezők, de a később gyártott változatokat már komoly földi célpontok elleni fegyverzettel is ellátták. Ilyen szerepkörben mutatkozott be első alkalommal éles harci helyzetben a típus, mikor 2011-ben Líbiában bevetette azt az olasz és a brit légierő.

Az Eurofighter Typhoon gyártói minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a típus fegyverzetét és repülési elektronikáját folyamatosan a legmagasabb szinten tartsák, így a típus továbbfejlesztése napjainkban is folyamatosan zajlik. Az újabb légi és földfelszíni célpontok elleni fegyverek integrálásán túl a legnagyobb dobás a gép régi radarjának egy új AESA rendszerű berendezéssel történő lecserélése lesz, mely jelentősen kibővíti majd az európai vadászbombázó képességeit.