Skip to content

Megmenekült az alkoholtól, Miskolcon fog tanítani a Miskolci Egyetemen

Megmenekült az alkoholtól, Miskolcon fog tanítani a Miskolci Egyetemen
Tátrai Tibor az alkoholizmusáról vallott: A szervezetem nem bírta tovább, és leestem a színpadról

Tátrai Tibor az alkoholizmusáról vallott

A zenészléttel járó életforma káros oldaláról, az alkoholfüggőségről beszélt Tátrai Tibor gitáros, zeneszerző. Akkor döntötte el, hogy leteszi a poharat, amikor egyszer a színpadon összeomlott a vérkeringése.

Többek között a Hobo Blues Band, a Generál, a Skorpió, a Tátrai Band, a Boom Boom, a Latin egykori, és a Godfater jelenlegi legendás gitárosa a Nők Lapjának adott interjújában beszél arról, hogy az egyik legnagyobb dolog az életében, hogy sok éven keresztül együtt tudott maradni a feleségével, noha nem lehetett mindig könnyű vele, mert a „zenészlét bohém életforma”.

Elmeséli, hogy volt idő, amikor ő is rengeteget ivott, mígnem tíz évvel ezelőtt a szervezete egyszer csak nem bírta már tovább a piálást. „Leestem a színpadról. Összeomlott a vérkeringésem, el kellett határoznom, hogy leteszem a poharat” – fogalmaz.

Azt mondja, hogy a szervezete annyira megszokta azonban addigra az alkoholt, hogy „követelte, mint gép az olajat. Egy egész évig egyáltalán nem tudtam gitározni.” A tünettől megrémült, és neurológustól kért segítséget. Mára sikerült úgy visszajönnie, hogy úgy érzi, megint jól megy neki a zenélés.

Tátrai Tibor jelenleg a Godfater zenekarban gitározik Gotthárd Mihály mellett, a dobok mögött Borlai Gergő ül, a basszusgitáron Kéri Samu játszik, a zongoránál és a mikrofonnál Szebényi Dániel ül.

Tátrai szeptembertől a Pókai Egon Művészeti Akadémia könnyűzenei alapképzésén fog gitárt oktatni.

Demeter Szilárd megálmodta, a Miskolci Egyetem mögé állt, szeptembertől pedig már indul is a Póka Egon Művészeti Akadémián (PEMA) az egyetemi szintű kortárs könnyűzenei képzés.

Korábban írtuk

Tátrai Tibor: Megvisel, ha a hatalom rátelepszik a kultúrára

 

hvg.hu: Ha ki kellene emelni a több mint fél évszázados életműből három dolgot, ami az önnek a legfontosabb, mi lenne az?

T. T.: Nehéz erre válaszolni, mert amikor csináljuk, akkor nem tudjuk, mennyire fontos, amikor megcsináltuk, akkor meg nagy lesz az arcunk. Amikor a Vadászatot csináltuk például, szó sem volt arról, hogy ez lesz az utókor által nemesnek és dicsőnek tekintett album. Amikor csinálunk bármit, mindig a legjobb szándékkal vagyunk, az már más kérdés, hogy mivé válik, miután megjelenik. Van olyan album, amit a gitárhang miatt szeretek, van, amikor egy emberi kapcsolat hozta meg zenileg az eredményét, és erre emlékszem szívesen. A HBB-ben valóban a Vadászat volt a legfontosabb. De például a Tátrai Band első lemezét, az Illúziók nélkült is nagyon szeretem, pedig az gyakorlatilag elveszett az űrben.https://hvg.hu/kultura/20200302_Tatrai_Tibor_artisjus_dij_interju#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



9 Comments

  1. Banderasz Bandika
    2024.03.03. 11:41

    Nagyon érdekel az alkohol és annak minden formája, szeretnék a mester első tanulója lenni

    4
    2
  2. abc
    2024.03.03. 12:59

    Kérem, kapcsolja le! Nem elég, hogy a mérnöki és jogi képzésünk is lehanyatlott, most még ez is…főzős tanfolyam is lesz?

    • Névtelen
      2024.03.03. 17:09

      Lesz itt még itt influenszer mérnök oktatás is.

      2
      1
  3. Névtelen
    2024.03.03. 15:44

    Próba

  4. Névtelen
    2024.03.03. 15:56

    Tátraiékkal állították be, éppen miket érzékenyítettek, nemi gyalázásával az utcanépüknek. Tátrai Mari és Szajkó Katalin híresek voltak. Félek, hogy leírom, de olyan fertelmet művelt a népük a gyerekeik kivitelével is a megyéből, hogy leírhatatlan. Asztalon táncoltak mezítelenül, feljártak kocsisorra Pestre a város szerint. Én nem láttam, csak nekem elmondták, mivel érintett voltam a sátán népe emelkedésében, mint egyetlen áldozatuk. Weiser, líbiai fuvaros, Iváncsik, meg hasonló nevek kísérték őket. Egyszer Katalin bocsánatot kért Kopcsiktól a bátyja tönkretevése miatt, nem tudtam, hogyan is tudhatnak bárkinek is ártani. Tátrai Marinak saját testőrsége lett, amik kísérték mindenhová, majd kivitték Amerikába. Volt folytatása a Weiser szálnak is, a Pálffy Gyula Hunnia elméje általi Hegyalja MGTSZ-ben, ahol egy Juhász Piroska nevű németben dolgozó (minden bűnözőnek Némx ok

  5. Névtelen
    2024.03.03. 16:00

    Kell lennie még egy Tátrainak, mert amikor bevittek végleg kivégezni a megyei kórház elfekvőjébe 2004-ben talán, behozott a mentő egy ittas nőt, aki hozzám fordult és közölte velem, hogy Tátrai Gabinak már saját Ofotértje van. Gondolom, fontos lett volna.

  6. Névtelen
    2024.03.03. 18:46

    Római lovagrendje a miskolci elmeosztálynak, közösségben a többi agapéval:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3mai_Sas_Rend
    Amik nem lovagok és nem mentettek meg kislányokat, hölgyeket, hanem világi lovagként tündökölnek, tékozolnak gazdagságot hamis, egykori történelemmel.

  7. Névtelen
    2024.03.04. 12:56

    Megmenekült az alkoholtól, Miskolcon fog tanítani a Miskolci Egyetemen – Nincs az egyetemen senki, akinek leesne, hogy nem biztos, hogy ez a legjobb reklám?

  8. Névtelen
    2024.03.05. 09:01

    A gyakorlati oktatás nem itt, hanem az Óbudai szigeten lévő központban fog történni, Tátrai nem fog miden alkalommal négyszáz kilométert autózni, hogy az ifjú titánoknak megmutassa a c-dúrt lefogni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük