Éhségsztrájkba kezd Bakács Szalámis Tibor a Parlamentnél

Hétfőn éhségsztrájkba kezd a Parlamentnél Bakács Tibor a végrehajtási törvény megváltoztatásáért, írja a 24.hu. Bakács Facebookon fakadt ki nemrég, hogy 200 ezer forintot vettek le a számlájáról, mert nem fizetett be egy bliccelést.

„Úgy döntöttem, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezdek – nem valamiféle nevetséges Gyurcsány-színjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben. Ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság”– írja. Bakács arra számít, hogy ha erőszakkal fognak fellépni ellene, sőt akár pszichiátriára is bevihetik.

2011

Ötvenezer forintos pénzbírságra ítélte tulajdon elleni szabálysértés miatt

Bakács Tibor Settenkedő

újságírót a Pest Megyei Bíróság kedden, mivel egy boltból téliszalámit és sajtokat lopott.

Bakács idén február 4-én este lopott élelmiszert a Tescóból. Élettársával együtt mintegy tízezer forint értékben vásárolt, a kabátja alá azonban egy rúd Pick szalámit és háromféle sajtot rejtett el, összesen 4532 forint értékben. A kijáratnál azonban a lopásérzékelő jelzett, így a vagyonőrök egy szobába kísérték Bakácsot. Amikor a vagyonőrök nem figyeltek, egy pult alá rejtette a sajtokat, és csak a téliszalámi került elő a kabátjából. Csak másnap, a biztonsági kamera felvételéből derült ki, hogy sajtokat is elemelt.