Skip to content

Miskolc. A Városházát nem hozza lázba, hogy mi lett Pállfy Kinga 20 milliójával

Miskolc. A Városházát nem hozza lázba, hogy mi lett Pállfy Kinga 20 milliójával

30 millió forinttal távozott, most 20 millió visszafizetésére kötelezte Pálffy Kingát a bíróság

30 millió forinttal távozott, most 20 millió visszafizetésére kötelezte Pálffy Kingát a bíróság
Több mint nettó 30 millió forinttal távozott, most 20 millió visszafizetésére kötelezte Pálffy Kingát, a Miskolc Holding Zrt. korábbi vezérigazgatóját a Miskolci Törvényszék. Az ítélet nem jogerős, a Holding jelenlegi vezetése és Pálffy is fellebbezett. Az ítélet részleteiről Simon Gábor felügyelőbizottsági elnök beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Fotó: Pálffy Kinga középen. 

Nagy felháborodást váltott ki a miskolciak körében, amikor a korábbi Holding-vezér már a 2019 októberi önkormányzati választást követő napokban azonnali hatállyal felmondott, és – kihasználva az átadás-átvétel közötti interregnumot – nettó 33 millió forinttal távozott. A cégcsoport új felügyelőbizottsága többször is tárgyalta ezt a lépést, és jogtalannak ítélte meg mind a felvett összeget, mind azt, ahogyan Pálffy távozott. 2020 januárjában pert is indítottak „a jogtalanul felvett összegek visszaszerzése érdekében” – idézte fel Simon Gábor, aki a váltás óta vezeti a Holding felügyelőbizottságát. 2021 áprilisában aztán megszületett az elsőfokú ítélet.

– A Miskolci Törvényszék kimondta a felmondás jogellenességét. Ennek értelmében arra kötelezte a volt vezérigazgatót, hogy nagyságrendileg 20 millió forintot fizessen vissza a Holdingnak – jelentette be Simon Gábor, hozzátéve: az ítélet nem jogerős, mind Pálffy, mind a Holding fellebbezett az ügyben. Az ügy most a Debreceni Ítélőtáblához kerül.

A döntés utáni helyzetet úgy értékelte a felügyelőbizottsági elnök: példátlan a rendszerváltozás utáni Magyarországon, hogy a bíróság több tízmillió forint visszafizetésére kötelezzen egy korábbi csúcsvezetőt.

Simon Gábor végül felhívta arra is a figyelmet, hogy több, jogszabályba ütköző ügyet tártak már fel az előző városvezetés munkájából, számos esetben büntetőjogi gyanúsítás és kihallgatás is történt.

– Összességében azt tudom mondani, hogy azok a feltárt, jogszabályba ütköző cselekmények, amelyek az előző városvezetéshez kapcsolódnak, azok folyamatban vannak, több büntetőjogi gyanúsítás is történt. Kétes holdingos ügyekről beszélünk. Ezekben szakértői vélemények alapján hozott döntéseket a felügyelőbizottság, majd kezdeményezte az eljárásokat. Olyan büntetőfeljelentést nem tett a Miskolc Holding, amelyet a nyomozóhatóság visszautasított, lezárt volna – fogalmazott Simon Gábor.

A legérdekesebb ügy tisztázás azonban még hátravan.

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt jelenleg is nyomozást folyat a rendőrség a fideszes választási plakátok ügyében!

Fotó: Pálffy Kinga

(Az erdélyi magyarok miskolci nyomulására több elmélet is született. A leghihetőbb az, hogy miután a 2010-es választások előtt Miskolcon is lefejezték a Fideszt, krónikus káderhiány keletkezett, és a Miskolcon idegenül mozgó polgármester a földijeivel igyekezett lojális, lekötelezett, és ebből fakadóan szilárd hátteret kiépíteni magának-írta az atlatszo.hu korábban.)

Pálffy Kinga a 90-es évek elején színésznő volt, további pályafutásáról nem tudni semmit, önéletrajza, iskolai végzettséget igazoló dokumentumai soha nem kerültek elő. Közérdekű adatkérelmünkre a miskolci városháza nem válaszolt.

A Népszava korábban kiderítette: Szélyes Domokos Pállfy jobbkeze a Miskolc Holdingnál a pesti belváros egyik méregdrága, új építésű luxusapartmanjában is szerzett egy 50 négyzetméteres lakást tavaly augusztusban. A tulajdoni lap szerint a kétszobás ingatlan tehermentes, azaz jelzáloghitel nélkül, készpénzben fizetett érte a vevő. Az adásvétel értéke nem ismert, ám a Király utca 40-es házban hasonló adottságú lakásokat 1,5-1,6 millió forintos négyzetméter áron kínáltak-kínálnak. Ez alapján Szélyes ingatlana nagyjából 80 millió forintot érhet. Az adásvétel időpontja árulkodó: a K40-re elkeresztelt luxusapartmant 2019 augusztusában adták át, így vagy az elsők között csapott le a recepciós, 24 órás porta- és biztonsági szolgálattal, mélygarázzsal, fitnesszel és szaunával ellátott apartmanházban lévő ingatlanra, vagy még korábban, tervezőasztalról szerezte meg magának a lakást. A Király utca 40-es szám ismerős lehet az újságolvasók számára: a belváros és a bulinegyed közepén található hipermodern lakótömb korábban gyakran került a hírekbe a belvárosi ingatlanpanama egyik szimbolikus helyszíneként.               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.11 Comments

 1. Névtelen
  2024.02.08. 14:41

  Az elődje mennyivel távozott a tetemes hiány után?
  Mi állt a szerződésében?
  A jelenlegi vezér mennyivel fog távozni?
  Mi áll a szerződésében?

  • Névtelen
   2024.02.09. 22:08

   Átlátszó
   a Városháza
   😀😁😂🤣

 2. Névtelen
  2024.02.08. 15:14

  Ha a fidesz hagyja Palit meg a haverokat bizniszelni, akkor ők sem piszkálják a fideszt. Élni és élni hagyni. Régi komcsi filozófia.

  • Névtelen
   2024.02.08. 15:44

   Olvasni tudsz debil?

   „Több mint nettó 30 millió forinttal távozott, most 20 millió visszafizetésére kötelezte Pálffy Kingát, a Miskolc Holding Zrt. korábbi vezérigazgatóját a Miskolci Törvényszék. „

   1
   2
   • Névtelen
    2024.02.09. 16:20

    Juditjános most legalább Palibáb vállán sírja ki magát, amiért pedofilmosdatónak neveztétek?

    • Névtelen
     2024.02.10. 07:21

     Na ..Kezdődik a mesemondás?A végén még kiderül,hogy novák is meg varga is sorososta,brüsszeli ügynökök…

     3
     2
 3. Névtelen
  2024.02.09. 22:06

  jogerős?
  Na, ugye!
  Bartha, Hegedűs ügye az jogerős?

  Na, ugye!

  • Névtelen
   2024.02.12. 06:23

   Igen,jogerős.

 4. Névtelen
  2024.02.11. 17:31

  Pontosabban Patópali fideszügynök. Ne terelj

  2
  2
  • Névtelen
   2024.02.12. 20:24

   Ha fideszügynök akkor miért nyomtátok 4 évig hogy „gyurcsány embere”?Most hazudtatok vagy akkor?

 5. Névtelen
  2024.02.12. 20:10

  Orbán miért lökte busz alá Novák Katalint? S vajon mit akar Magyar Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük