Pinay. Ukrajnában a reality, Magyarországon a leszbikus pornó volt a legnépszerűbb

A forgalom szerinti toplistát idén is az Egyesült Államok vezette, méghozzá elsöprő fölénnyel. A Fülöp-szigetek idén három helyet javítva a második helyre lépett előre a listán. A harmadik legnagyobb forgalmat Franciaország produkálta, megelőzve Mexikót, Nagy-Britanniát és Japánt. A top 20 ország együttesen a Pornhub napi forgalmának 78,5 százalékát tette ki 2023-ban.

A legnagyobb pornófogyasztó országok a Pornhubon 2023-ban:

  1. Egyesült Államok
  2. Fülöp-szigetek
  3. Franciaország
  4. Mexikó
  5. Nagy-Britannia
  6. Japán
  7. Németország
  8. Olaszország
  9. Kanada
  10. Brazília

A kelet-közép-európai régióból Lengyelország (12.) és Ukrajna (15.) fért be a húsz legnagyobb pornófogyasztó ország közé.

A Pornhub által készített térképről leolvasható, hogy Magyarországon a leszbikus volt a legnézettebb kategória 2023-ban.

Szlovákiában, Csehországban és Nagy-Britanniában is a leszbikus volt a legnépszerűbb kategória, míg a lengyelek és a baltiak inkább a MILF-ekre szavaztak.

Európa és Dél-Amerika nagy részén az anál a divat, Dél-Európában és a Balkánon viszont az érett nők kategória a nyerő. Érdekesség még, hogy Oroszországban az orosz, az arab országokban pedig az arab kategória a legnézettebb.

A legnézettebb kategóriák a Pornhubon 2023-ban – Forrás: Pornhub.com / Insights
A legnézettebb kategóriák a Pornhubon 2023-ban – Forrás: Pornhub.com / Insights

Az egyetlen ország, ahol 2023-ban a női pornófogyasztók voltak többségben (58 százalék), az a Fülöp-szigetek. Kolumbiában 50-50 százalék a nemek közti arány, a többi országban pedig a férfi pornónézők vannak többen. A legtöbb európai országban 30 százalék körül van a pornót néző nők aránya. Összességében a női nézők aránya 2023-ban 1 százalékkal nőtt, így a női látogatók aránya világszerte 36 százalékra emelkedett.

 

A telex  szexről szóló komplex anyaga azt járja körül, hogy nem szexelünk eleget, és ha igen, az is rossz. Röviden így lehetne összefoglalni a szexualitással kapcsolatos panaszokat – és hogy ez mennyire nem csupán egyéni, hanem társadalmi probléma, azt adatok is bizonyítják. Egy kutatás szerint a 18 év feletti amerikaiak 26 százalékának nem volt szexuális élménye az elmúlt egy évben. Világszerte egyre kevesebbet vannak együtt az emberek, az elmúlt tíz évben 20-30 százalékkal csökkent az aktív szexuális életet élők száma.

Másfelől viszont egyre felszabadultabban beszélhetünk a vágyainkról, és a WHO a szexuális jóllétet alapvető faktorként határozza meg az egyének, a párok és a családok egészségének szempontjából is. De ha olyan szabad és fontos a szex, miért kérünk egyre kevesebbet belőle? Hogyan változott a testünkhöz, a másik ember testéhez, az intimitáshoz való viszonyunk? Megvizsgálták, hogyan hatnak az elmúlt évtizedek társadalmi és kulturális változásai a szexuális életünkre.