„Rám volt féltékeny a gyilkos” –A Blikk megtalálta a brutálisan kivégzett Petra egykori szerelmét

ma 04:01
Blikk

Végh Attila

Újságíró

Szívszaggató sorokkal búcsúzott a megölt lánytól egykori szerelme, az olasz Andrea Michielin Fotó:Facebook

Volt párja, az olasz Andrea Michielin miatt ölhette meg Petrát a féltékeny T. Róbert /Fotó: Facebook

„Non ti dimenticheremo mai e poi mai, a presto”, vagyis „Soha nem felejtünk, hamarosan találkozunk” – ezekkel a szavakkal búcsúzott megtörten a pénteken meggyilkolt M. Petra volt barátja korábbi szerelmétől. A közösségi oldalon fellelhető üzenethez még odaírta magyarul: „Kicsi baba, nagyon szeretlek…”

A Velence környéki Spresianóban lakó Andrea Michielin a Blikk információi szerint négy évig volt a magyar lány kedvese, ám tavaly elváltak az útjaik, s Petra akkor költözött haza Olaszországból. A két fiatal a szerelem elmúltával sem szakította meg a kapcsolatot… sőt, ha tudták volna előre, hogy a szakítás és a hazaköltözés milyen tragédiába torkollik, minden bizonnyal még ma is fognák egymás kezét…

Nem kizárt, hogy a több száz kilométernyi távolság ellenére is megmaradt, erősnek tűnő barátság volt az alapja T. Róbert Dániel féltékenységi rohamainak. A férfi néhány hónapja jött össze Petrával, s bár az internetre feltöltött fotók alapján minden rendben volt közöttük, pénteken dührohamot kapott, majd annak angyalföldi lakásában kioltotta párja életét.

Nincs nyugalom a Véső utcai társasházban

A gyilkosság helyszínén még mindig a rendőrség vörös pecsétjei zárják le annak a lakásnak az ajtaját, amit az egyenruhások törtek be, M. Petrát keresve. A lakók nyugalmára rányomta a bélyeget a tragédia, amelynek a véres késelésről szóló álhírek sem tettek jót. Az egyik lakó, M. Zs. a Blikknek elmondta, szerinte a harmadik emeletieknek, valamint a két szomszédos emelet lakóinak van némi lelkiismeret-furdalásuk is, hogy miért nem hívtak rendőrt, amikor először hallottak hangosabb veszekedést a fiatal nő által bérelt lakásból.

– Békében és barátságban váltunk el, de pont ebből adódtak a bajok. Petra új párja ugyanis nehezen viselte, hogy az ex, vagyis én, még mindig része vagyok a korábbi kedvesem életének – mondta az olasz férfi egy magyar ismerősén, Farkas Éván keresztül a Blikknek.

Petra imádta Olaszországot, életeleme volt az utazás Fotó: InstagramPetra imádta Olaszországot, életeleme volt az utazás /Fotó: Instagram

Andrea szerint Petra kereste a szerelmet, s bár azt hitte, megtalálta, hamar rádöbbent, mégsem az igazit sodorta útjába az élet.

– Elvárása volt egy kapcsolatban, hogy legyen magánélete, szabadideje. Ugyan csak néhány hónapja ismerte meg Robit, elhalmozta ajándékokkal, de már abból probléma volt, hogy alig egy hónapja Armani illattal kedveskedett a barátjának, akinek a híres olasz márkáról én jutottam eszébe – folytatta. – Petra nehezen viselte a féltékenységet, ez volt az alapvető problémája az új kapcsolatában.

A gyilkosság miatt körözött férfi ismerősei szerint meglepő a hasonlóság az olasz ex és a rendőrség által továbbra sem talált, körözött T. Róbert között.

Több késszúrással végezhetett barátnőjével az angyalföldi gyilkos/ Fotó: MTI/Mihádák ZoltánMég mindig nem tudja a rendőrség, hol lehet, mi lehet a 27 éves lány gyilkosával. /Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

– Meglepő a hasonlóság Andrea és Robi között, ez tény – mondta a Blikknek a körözött férfi egykori iskolatársa, Sz. Ádám. – Robi imádott utazni, Petra meg szerelmese volt Olaszországnak, ám ha szóba került a volt olasz barát, Robi nagyon nem örült, nem tudott vele mit kezdeni. Robi olyan ember, aki nem viseli el, ha valaki belekontárkodik egy kapcsolatba, de azt nem gondoltuk volna, hogy tragédia történik. Hasonló esetekben ő volt, aki lelépett, korábban nem bántott soha senkit.

Meglepő a hasonlóság Türk Róbert Dániel és áldozata előző párja, az olasz Andrea Michielin között /Fotó: FacebookMeglepő a hasonlóság T. Róbert és áldozata előző párja, a képen látható Andrea Michielin között /Fotó: Facebook

Gyilkossággal gyanúsítja a rendőrség T. Róbertet / Fotó: BRFKGyilkossággal gyanúsítja a rendőrség T. Róbertet / Fotó: BRFK

T. Róbert Dániel öt nappal a gyilkosság után is a rendőrség körözési listájának élén szerepel. A Blikk információi szerint a BRFK gyilkossági nyomozói külföldön is kereshetik.

Angyalföldi gyilkosság: féltékenységi dráma miatt halhatott meg Petra

Angyalföldi gyilkosság: féltékenységi dráma miatt halhatott meg Petra

– Ha a férfi még menekül, akkor meg vannak számlálva a napjai, nem tud eltűnni a rendőrség szeme elől – elemezte az esetet lapunknak Sz. István, a rendőrség egyik célkörözési, vagyis fejvadász csoportjának egykori tagja. – Mivel az a bűncselekmény, amivel gyanúsítják nem egy megtervezett balhé volt, a menekülése is ad hoc jellegű. A bujkálás rengeteg pénzt emészt fel, hetente többször kell lakást-szállodát váltani, az autókat is muszáj cserélni. Nem szállhat repülőre, nem utazhat másokkal, hiszen az arcképét már mindenki ismeri. Nem fordulhat orvoshoz, nem válthat ki patikában vényköteles gyógyszert, nem használhat bankkártyát, nem telefonálhat, mert ezekkel nyomot hagyna maga után. A szökevények, pláne az amatőrök, mégsem ezeken buknak le, hanem, hogy nem tudják megállni, hogy ne vegyék fel a kapcsolatot családtagjaikkal, a barátaikkal. A rendőrség fejvadászai egy szökésnél feltérképezik a menekülő minden kapcsolatát, egészen a gyerekkorig, hogy ki, az akitől segítséget remélhet, akit megkereshet, akitől nem tud elszakadni.

Szívszaggató sorokkal búcsúzott a megölt lánytól egykori szerelme, az olasz Andrea Michielin  /Fotó: FacebookSzívszaggató sorokkal búcsúzott a megölt lánytól egykori szerelme, az olasz Andrea Michielin /Fotó: Facebook

Frissítés!

Kedden kora délután érkezett a hír, hogy elfogták az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját. Részletek itt!