Skip to content

150 kilométer per órával száguldozhatott az autós, aki halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon

150 kilométer per órával száguldozhatott az autós, aki halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon

Letarolta a szalagkorlátot, és halálra gázolt egy épp ott tekerő biciklist egy autós éjszaka Budapesten, az Árpád hídon.

A 26 éves kerékpáros olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. Az autó ezután visszapattant az útra, ahol egy másik kocsinak is nekicsapódott. Súlyos sérülésekkel kerültek kórházba a sofőrök is, törések, zúzódások miatt kellett őket ellátni.

Az RTL Híradónak nyilatkozó igazságügyi szakértő szerint 130-150 kilométer per órával száguldozhatott az autós. A sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött és többször megpördült, mielőtt átszakította a szalagkorlátot. Összetört a kifejezetten a kerékpárosok védelméül szolgáló magasabb korlát is.

Abban a sebességtartományban, ami megengedett – vagyis a maximum 70 kilométeres sebességnél – a szalagkorlát biztosan megvédi a járdán haladókat – mondta Boncsér Sándor igazságügyi gépjármű szakértő.

A rendőrség büntetőeljárást indított halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Az RTL úgy tudja, vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr esetleg versenyzett egymással.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.07.02. 16:27

    Hajrá miskolci járdázó biciglisek!
    Van perspektíva.

    1
    1
  2. Szebb Jövőt
    2023.07.03. 14:16

    Vissza kell állítani a halálbüntetést!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük