Skip to content

Sosem látott videón a Teréz körúti robbantás – erre hivatkozva kér perújítást a robbantó

Sosem látott videón a Teréz körúti robbantás – erre hivatkozva kér perújítást a robbantó

Új videó került elő a 2016-os Teréz körúti robbantásról, amelyben két rendőr életveszélyesen megsérült. A robbantásért életfogytiglanra ítélt férfi ügyvédje most a felvételre hivatkozva kér perújrafelvételt.

Exkluzív felvételeket szerzett az RTL Híradó a 2016-os merényletről, amelyben két rendőr életveszélyesen megsérült. A robbantásért életfogytiglanra ítélt férfi ügyvédje most részben erre a felvételre hivatkozva kér perújítást.

A felvételen a Király utca és a nagykörút sarkát pásztázza a térfigyelő kamera. Amint tovább fordul jobbra, rögzíti a robbanást. A járókelők szaladni kezdenek. A két sérült rendőrhöz többen is odarohannak segíteni.

A korábban nyilvánosságra hozott felvételek szerint egy horgászsapkás alak vásárolt a közeli boltban – őt keresték sokáig a rendőrök. Végül egyhónapos hajtóvadászat után elkaptak egy akkor 23 éves fiatalt, aki a későbbi jogerős ítélet szerint fél évvel korábban bombaalkatrészeket rendelt a neten, a DNS-ét pedig megtalálták a robbantás helyszínén. Őt 2019-ben jogerősen is életfogytiglanra ítélte a bíróság.

Az ítélet ellen az Alkotmánybíróságnál is panaszt tett a vádlott, de ezt azóta sem bírálták el. Ügyvédje ezért úgy döntött: perújítást kér – részben az RTL által most bemutatott felvételekre hivatkozva.

A most előkerült felvételeken az is látható, hogy két férfi sétál át a zebrán, pillanatokkal a robbantás előtt. A merényletért elítélt férfi ügyvédje azt állítja: gyanús ez a két járókelő.

„Körbeérve a kamera őket veszi megint, akkor az látható, mintha jelentene ez az úriember” – az ügyvéd szerint ugyanis olyan, mintha a férfi egy, a mandzsettájában lévő mikrofonba beszélne.

Emellett azt is állítja: védence DNS-nyomait feltűnően egyvonalban találták meg a helyszínen: ez egy 36 méter hosszú, 1 méter széles egyenes. Ehhez képest a robbanás nem sugárirányban, tehát nem az egyenes meghosszabbításában történt, hanem merőlegesen az egyenesre – magyarázta az ügyvéd.

A robbantásért jelenleg is fegyházban ülő férfi apja azt mondta az RTL Híradójának: szándékosan tehették a helyszínre fia DNS-ét.

A bíróság várhatóan hónapokon belül dönthet majd arról, hogy elrendeli-e a perújítást a robbantás ügyében.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.06.03. 06:22

    Inspiráló a címkép. Viszik a gecit

    • Névtelen
      2023.06.03. 09:14

      inkább 2 nagydarab ápoló, nyugtató injekciókkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük