Ezen a napon született, Annie J. Easley afroamerikai informatikus, matematikus és rakétatudós volt
„Amikor az embereknek megvannak az előítéleteik és előítéleteik, igen, tisztában vagyok vele. A fejem nem a homokban van. De az a dolgom, hogy ha nem dolgozhatok veled, akkor körülötted fogok dolgozni. Nem akartam [olyan] elbátortalanítani, hogy elsétálok. Lehet, hogy egyeseknek ez megoldás, de nem az enyém. — Annie J. Easley
„1933-ban ezen a napon született, Annie J. Easley afroamerikai informatikus, matematikus és rakétatudós volt. A Nemzeti Repülési és Űrigazgatás Lewis Kutatóközpontjának (NASA) és elődjének, a Nemzeti Repülési Tanácsadó Bizottságnak (NACA) dolgozott. Vezető tagja volt annak a csapatnak, amely a centaur rakéta színpadra fejlesztette szoftvereket, és az egyik első afroamerikai a területén. ” — via Brown Girl Collective
Annie Easley egyike a tudomány 50 neves nőjének, akik a lenyűgöző illusztrált életrajzában, a Nők a tudományban: 50 rettenthetetlen úttörő” című filmben szerepelnek 9 éves korig és fent a https://www.amightygirl.com/women-in-science oldalon.
A történelem során 40 úttörő fekete nőről szóló csodálatos illusztrált életrajzhoz nagyon ajánljuk a „Kis vezetők: Merész nők fekete történelemben” címet a https://www.amightygirl.com/little-leaders oldalon.
Az űrprogramban fontos szerepeket betöltő, úttörő afroamerikai nőkről szóló kiváló könyvhez ajánljuk a „Rejtett alakok” címen: http://amzn.to/2j3PS8k — és a Fiatal olvasók kiadását 8-12 éves korig a https://www.amightygirl.com/hidden-figures-young-readers oldalon.
Hogy minden korosztály gyermekeit még több történettel inspirálhassuk a tudományt, a matematikát és a mérnöki munkát szerető lányokról és nőkről, látogass el blogbejegyzésünkre, a „60 könyv a tudományszerető hatalmas lányok inspirálására” a https://www.amightygirl.com/blog?p=13914 oldalon.