Nem várt helyről érkezett a kritika: Jakab Péter beleszállt Donáth Annába
„Aki nem küzd az új választásért, annak kimondva-kimondatlanul ugyanaz a célja, mint a Fidesznek: kihúzni a parlamentben 2026-ig” – fogalmazott a politikus.

Donáth Anna a szombati „jövőértékelőjében” odaszúrt az ellenzéknek, ugyanis azt mondta, hogy aki a kormány idő előtti leváltását ígéri, az hazudik. Úgy látszik, ez kiverte a biztosítékot Jakab Péternél: a Jobbik volt elnöke hosszú Facebook-üzenetben kritizálta a kijelentést.

 

 

„Az egyik ellenzéki párt vezetője ma azt mondta, aki a kormány idő előtti leváltását ígéri, az hazudik” – kezdte bejegyzését Jakab Péter. Így folytatta: „Nos az az ellenzéki párt, amelyik arra sem hajlandó, hogy velem együtt kezdeményezze a hazugsággal megválasztott parlament feloszlatását, mert a képviselőik féltik a parlamenti széküket, az a párt egészen biztosan nem fogja idő előtt leváltani ezt a kormányt. Aki nem küzd az új választásért,

annak kimondva kimondatlanul ugyanaz a célja, mint a Fidesznek: kihúzni a parlamentben 2026-ig.

És ezt a célt el is érhetik. Kérdés, hogy a nép túléli-e”.

Jakab Péter úgy látja, hogy új ellenzékre van szükség. „Olyanra, amelyik nem ijed meg a saját árnyékától. Ma már látom, ezt az ellenzéket nem a parlamentben fogom megtalálni, hanem szerte az országban. Mi vagyunk az új ellenzék” – fogalmazott.