Megtaláltuk azt a svájci alapítványt ami közel 900 millió forintot küldött az Ezalényeg portálok kiadójának

Mi történt a héten? Itt az Átlátszó heti hírlevele

Megtaláltuk azt a svájci alapítványt, amit a Nemzeti Információs Központ összefüggésbe hoz a „dollárbaloldallal”. Megnéztük az uniós pénzből épült rozoga bringaparkot Hatvanban. Bevásároltunk egy londoni és egy szegedi Aldiban. Részt vettünk a gödi akkumulátorgyár közmeghallgatásán, és a tervezetett debreceni üzem elleni tüntetésen is.

Kövess minket Facebookon!
Twitteren is ott vagyunk!
Instagramon is posztolunk!
A Mutyimondó weboldala

Megfejtettük a titkosszolgálat svájci rejtvényét dollárbaloldal-ügyben

Megtaláltuk azt a svájci alapítványt, amiről a Nemzeti Információs Központ a titkosítás alól januárban feloldott második, dollárbaloldal-ügyi országgyűlési tájékoztatójában azt állítja, hogy az Action for Democracy korábban ismertté vált, milliárdos támogatásán felül közel 900 millió forintot küldött az Ezalényeg portálok kiadójának a tavalyi választási kampány során. A genfi bejegyzésű szervezet tisztségviselői nem nyilatkoztak az Átlátszó megkeresésére, de nyilvános forrásokból is sok minden megtudható róluk, és az általuk jegyzett alapítványról.

Bontják az uniós pénzből épült kalandparkot Hatvanban: 1 biciklis használta az utolsó 4 évben

Hat év után visszatértünk a Zagyva folyó partjára, hogy megnézzük, mi maradt Hatvanban a kerékpáros kalandparkból, ami az uniós pénzek helytelen elköltésének iskolapéldája Magyarországon. Tavaly ősszel úgy döntöttek a városvezetők, hogy a rájuk maradt mementót eltüntetik, mert teljesen értelmetlen tovább működtetni. A kalandpark nettó 140 millió forintból épült, a fennállása alatt 55 ember használta, vagyis egy-egy kerékpáros 2,5 millió forintba került az uniós adófizetőknek. A fenntartási időszak 2021. július 6-áig tartott, ezután még egy évig húzta az objektum, de 2022 őszén végleg lelakatolták.  A városban még el sem takarították a maradványait, de már tervezik az új bringaparkot. Videóriport.

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

A munkánkhoz nagy szükségünk van a támogatásodra. Add nekünk az adód 1%-át!