Skip to content

Jogerős, hogy hazudott a DK elnökségi tagja

Jogerős, hogy hazudott a DK elnökségi tagja
Jogerős, hogy hazudott a DK elnökségi tagja – pert nyert a Válasz Online

Jogerős, hogy hazudott a DK elnökségi tagja – pert nyert a Válasz Online

Nem bontotta ki az igazság minden részletét Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, amikor 2021-ben az előválasztáskor céges érdekeltségének offshore hátteréről nyilatkozott. A jogerős bírósági ítélet szerint az erre rávilágító Válasz Online megalapozottan írta emiatt róla, hogy hazudott.

„A Fővárosi Ítélőtábla tegnapi jogerős ítélete szerint a Válasz Online megalapozottan írta azt a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét” – számolt be a lap arról a perről, amelyben Ráczné Földi Ildikó egymilliós sérelmi díjat követelt a laptól „jó hírnevének sérelme” miatt, de veszített. A perben Schiffer András ügyvéd, volt LMP-elnök képviselte.

Ráczné Földi Judit
© Ráczné Földi Judit / Facebook

A hvg.hu is megírta, hogy a 2021-es ellenzéki előválasztáson a Demokratikus Koalíció székesfehérvári képviselőjelöltjeként induló Ráczné Földi Judit körül botrány tört ki, mert bár aláírta a nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore cégben tulajdona, a Válasz Online olyan dokumentumokat tett közzé, amelyek szerint

egy amerikai, Delaware állambeli offshore-gyanús cégnek egészen addig a képviselője volt, illetve korábban a tulajdonosaként tüntette fel magát.

A jelölt először tagadta, hogy bármi köze lenne a Minos King Global Business LLC. vállalkozáshoz, sőt azt állította, hogy nem is hallott róla. Ám miután az ügye etikai kérdésként az Országos Előválasztási Bizottság elé került, már elismerte, hogy egy évtizeden át a képviselője volt a cégnek. Azt azonban tagadta, hogy a tulajdonosa lett volna. Az ezt közvetetten bizonyító iratok alapján a testület többsége hitt neki, így elindulhatott az előválasztáson, de győzni nem tudott.

Amikor annak idején a hvg.hu is megnézte tüzetesebben a Ráczné Földi Judit körüli céghálót, kiderült, hogy több offshore céghez is köze volt. Ezen kívül érdekes kapcsolódásokra, tetemes adótartozással bedőlt egykori vállalkozásra bukkantunk. A nagyjából tucatnyi – részben megszűnt – cégből álló hálónak csak egyik eleme a Ráczné önéletrajzában feltüntetett, botrányt kirobbantó Minos King Globallal összefüggő székesfehérvári vállalkozás, az Alba Autómosó. https://hvg.hu/itthon/20230118_Jogeros_hogy_hazudott_a_DK_elnoksegi_tagja__pert_nyert_a_Heti_Valasz#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2023.01.20. 15:01

    Mi ezen a csodálkoznivaló? Hiszen DK-s! 😛

  2. Névtelen
    2023.01.21. 06:17

    A DK-nak már
    1,1 millió szavazója van.

  3. Névtelen
    2023.01.21. 06:17

    Republikon: a Fidesz esik, a DK erősödik.
    Április óta Orbánék 9 százalékot vesztettek, a DK elérte a 20 százalékot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük