Miklós Viktor helyre rakja Napisoóst

Sürgősségi 1. Javaslat Miskolc Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának elfogadására.

Az elkövetkező uniós ciklus tervezési alapdokumentumairól van szó, amelynek alapján a város felhasználni akarja az Európai Unió költségvetéséből (TOP + program) rendelkezésre álló mintegy 30 milliárd forintot. Ehhez szükséges további dokumentumok elkészítése is.

Szopkó Tibor alpolgármester: Már benne vagyunk az uniós ciklusban. A fejlesztések alapdokumentuma már elkészült és az irányító hatóságnál van. Utána tudunk beszélni róla. Az állampolgárok szempontjából már a konkrét programterv lesz érdekes. Fontos terv a Szinva zöld folyosó elképzelés. Már tervezzük a városrészek fejlesztését. A városvezetés jól áll a pályázati pénzek felhasználásában és a tervezésben. Fontos, hogy a lehető leghatékonyabban használja fel a város a 30 milliárd forintot.

Soós Attila, Fidesz: Sok száz oldalnyi anyagról beszélünk, amely meghatározza mindannyiunk életét. Baj, hogy nem idejében jutott hozzák az anyag, így nem tudtunk aktívan részt venni az alakításában. Ez nem a részvételiséget szolgálja. Sajnos nem mindenütt jelezték benne a forrásokat. Továbbra is ott tartunk, hogy összeollózzák az anyagokat, nincs értelme tartalmi méltatásnak.

Pakusza Zoltán, A Mi Hazánk: Hiányolom a Perecesre vonatkozó fejlesztési lehetőségeket. Sorolhatnám a szükséges fejlesztéseket. Városi szinten hiányos a szegregátumok helyzetének rendezése.

Bajusz Gábor, Fidesz: A polgármester úr főtanácsadója (Szvodoba László – a szerk.) távozott és azt mondta, hogy a kétértelműség, hazudozás az érvényesülés útja. Ez az előterjesztés jelzi, hogy ez valóban így van.

Szopkó Tibor alpolgármester: A kormány mondta, hogy készítsük el ezt a programot, de az EU nem ezt kéri. Ezért kell másik programot készítenünk. Az anyagot több fórumon elfogadták, vizsgálták és nem találtak benne plágiumot. Megígérem, hogy a másik fontos dokumentum elfogadása előtt személyes konzultációs lehetőséget biztosítunk. Fontos, hogy jók legyenek az elképzeléseink, hiszen ez alapján dől el a 30 milliárd forint sorsa.

Bazin Levente, Velünk a Város: Fejlesztésekről beszélünk. De nem mehetünk el amellett, hogy milyen állapotban vettük át az előző vezetéstől a várost. Azóta több más baj is sújtotta a várost. Ennek ellenére terveznünk kell, mert a város így maradhat életben.

Miklós Viktor főosztályvezető: Valóban nincs hivatkozás, de úgy gondolom, hogy nem baj egy szervezet honlapjáról idézni a saját tevékenységét. A dokumentum a város és szervezeteinek helyzetelemzést szolgálja.

boon.hu infó