Miskolcon a munkásőr feleségek 16 helyen lógathatták a csöcsüket. A hónap

Miskolcon a munkásőr feleségek 16 helyen lógathatták a csöcsüket.
Az elvtársaid egyet sem építettek.

” az elmúlt 100 évben 16 fürdője volt. A pontosság végett vegyük is sorra ezeket. A lillafüredi Hámori-tó, a Lillafüredi strand, a Diósgyőri strand, a Vasgyári Gőzfürdő, a Diósgyőri Uszoda, az Erzsébet fürdő, a Zsidó fürdő, a Sajó-parti strand, a Csorba- tó, a Selyemréti Strandfürdő, a Miskolctapolcai Strand, a Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő, a Kemény Dénes Városi Uszoda, a Lévay József Uszoda, a Bedeg-völgyi Nap- és Légfürdő.

Az itt felsorolt fürdők közül az Erzsébet fürdő a 19.század végén 1894-ben nyitotta meg kapuit, az Ady-híd melletti Zsidó fürdő 1901-ben. A Vasgyári Gőzfürdő 1914-ben. A lillafüredi Hámori tavon, a Palotaszálló parkjában, a Sajóparton, a Diósgyőri Várfürdőben, a Selyemréten a 20.század 30-as éveiben nyíltak meg a medencék a strandolásra vágyók előtt. A Miskolctapolcai Strand már az 1920-as évektől működött, a Barlangfürdő Tavi medencéi 1941-től üzemelnek, míg a Miskolctapolcai Ellipsum élményfürdő alig egy éve várja vendégeit. A Barlangfürdőről és az Erzsébet fürdőről sok cikk jelent már meg. A mostani éppen ezért nem ezekről fog szólni, hanem egy kevésbé ismertről, a Bedeg-völgyi Nap- és Légfürdőről.

A Bedeg-völgy Miskolc északi részén a mai Vologda városrész felett helyezkedik el. Régen a Felsőváros egyik része volt ez a terület. A völgy az elnevezését a Bedegh családról kapta, akik a közép és koraújkorban a terület tulajdonosai voltak….”