Miskolc. FERTŐZŐ MEGBETEGEDÉS MIATT MÁSHOL KEZDIK A TANÉVET A BÁRSONY ÚTI ÓVODA GYERMEKEI

FERTŐZŐ MEGBETEGEDÉS MIATT MÁSHOL KEZDIK A TANÉVET A BÁRSONY ÚTI ÓVODA GYERMEKEI

minap.hu
A városháza tájékoztatása szerint az intézmény egyik munkatársa „Hepatitis A” vírussal fertőződött meg, így a vele érintkezett munkatársak oltása szükséges. Leszögezték, az oviba járó gyermekek a dolgozóval nem érintkeztek.

Fertőző megbetegedés miatt más feladatellátási helyen kezdik meg a 2022/2023-as nevelési évet a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (MIÓVI) Bársony János Úti Tagóvodája gyermekei – írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A közlemény szerint szerdán igazolódott be, hogy „Hepatitis A” vírussal fertőződött a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda egyik dolgozója. „A protokollnak megfelelően azokat a munkatársakat, akik fertőzött kollégájukkal a tünetek megjelenését megelőző napokban érintkeztek, szükséges beoltani. A kontakt személyek esetében megfigyelési kötelezettség áll fenn, amelynek időtartama szeptember 17. napjával zárul le, így az intézmény több dolgozója nem tudja megkezdeni a szeptember elsejével induló nevelési évet” – hangsúlyozzák.

A közlemény leszögezi, az önkormányzat – mint fenntartó – azonnal intézkedett, és a MIÓVI vezetőségével egyeztetve az a döntés született, hogy a 107 gyermek, akik szeptember 1. napjára (csütörtök) igényelték az óvodai ellátást, a közeli MIÓVI József Úti Tagintézményében (3531 Miskolc, József u. 2.) kapnak helyet.

Az említett tagintézményben négy csoportszobát szabadítanak fel számukra. A gyermekek szakszerű ellátását a rendszerén belül munkaerő-átcsoportosítással folyamatosan biztosítja a MIÓVI.

Az önkormányzat leszögezte, a Bársony úti óvodába járó gyermekek nem érintkeztek a fertőzött dolgozóval, így esetükben a fertőzés veszélye nem áll fent. „A fenntartó és a MIÓVI vezetősége legfontosabbnak a gyermekek egészségét és a dolgozók védelmét tartja, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő körülmények között, biztonságban kezdhessék a nevelési évet” – teszik hozzá.

A MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda épületét – a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve – már teljeskörűen fertőtlenítették a higiéniás előírásoknak megfelelően.

Az ügyben érintett szülők a következő telefonszámon kérhetnek információt: 
Telefonon: Nagy Eleonóra MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodája vezetője: +36-70/652-3186
E-mail: ovodabarsony@gmail.com
Fentiekre tekintettel kérik a szülőket, hogy a fent megjelölt elérhetőségeken a mai naptól tájékoztassák a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda dolgozóit arra vonatkozóan, hogy az óvodai ellátást gyermekük esetében igénybe kívánják-e venni. A folyamatos tájékoztatás a gyermekek étkezésének biztosítása szempontjából kiemelten fontos.