írja az rtl.hu.

A vonat a mozdony meghibásodása miatt majdnem másfél órás késéssel indult Nyékládházáról, írta egy olvasó a lapnak, aki Füzesabonyon át Hatvanba szeretett volna eljutni. A vagonokat összekapcsolták egy Budapest felé tartó Intercity-járattal.

A nehézkes indulás után jött a meglepetés, a vonat ugyanis nem állt meg Füzesabonynál, csak lelassított. Az utasok ezért meghúzták a vészféket. Végül nagyjából egy kilométerre a perontól, a nyílt pályán állt meg a vonat. Ekkor az utasok egy része úgy döntött, leszáll a vonatról, és állítólag a kalauz is erre biztatta őket. Azt mondta, hogy a vonat hamarosan továbbindul Budapest felé.

A lap megkereste a MÁV-ot. Azt írták, hogy szerda délután járműhiba miatt a Füzesabonyba tartó 5135-ös számú személyvonat nem közlekedett. Ez volt az a vonat, amivel a lap olvasója is utazott volna. A MÁV szerint a Miskolcról Füzesabonyba utazók gyorsabb eljutása érdekében a forgalomirányítás a következő, Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity füzesabonyi megállításáról rendelkezett.

A vonat azonban nem lassított az állomáson, ezért az utasok meghúzták a vészféket. A szerelvény még Füzesabony állomás területén, de a peronoktól már kb. 300 méterre állt meg. Ezután több kocsiban az ajtókat kinyitották, és a vonatkísérő személyzet többszöri, nyomatékos kérése ellenére, saját felelősségre elkezdtek leszállni a vonatról. Végül a jegyvizsgálók a nagyjából 30 érintett utast biztonságosan visszakísérték a peronhoz.

A MÁV szerint a kalauzok egyáltalán nem biztatták az utasokat a leszállásra. A cég vizsgálatot indított az ügyben.