Az elvándorlás megállítása az egyik fő célja Miskolcnak ( Egy cikk konkrétumok nélkül)

Élhető várost akarnak

Veres Pál dokumentumokban is megfogalmazódott fő célnak nevezte, hogy megállítsák Miskolc több évtizede tartó népességfogyását, a város színvonalas köz- és magánszolgáltatásokat biztosítson, minőségi munkahelyek jöjjenek létre és jó legyen a város közbiztonsága.

„Miskolc népességmegtartó képességének megőrzése együtt kell hogy járjon a lakosság életminőségének javulásával, ehhez megfelelő fenntartható infrastruktúra és szolgáltatások szükségeltetnek” – jelezte.

A polgármester elmondta, hogy kiemelt szerepet kap Miskolc fejlesztési elképzeléseiben: a klímaváltozás ellenére is a legélhetőbb magyarországi nagyváros legyen. Ehhez megvannak az adottságai is. Szeretnék, ha a város az itt összeérő nemzetközi közlekedési folyosók révén gazdasági, logisztikai és turisztikai tengely lenne.

A TOP Plusz alapelveihez igazodva a következő fejlesztési tengelyeket fogalmazták meg: fenntartható városfejlesztés, a fenntartható energiahatékonyság, a fenntartható humánfejlesztés és a fenntartható humán infrastruktúra kialakítása. A jövő feladata, hogy kidolgozzák azokat a konkrét projekteket, amelyekkel majd a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban lehetséges a rendelkezésre álló forrásokat felhasználni.
A konkrét elképzelések között van Miskolcon a Bogáncs utca további rekonstrukciója, az Avas-tető továbbfejlesztése és a Népkert teljes felújítása.

boon.huu infó