Csercseszov a vereség után: „Ez a meccs nem jött jól ki, bízunk benne, hogy jövő héten fordul a kocka” – videó

24 perce
Blikk-információ

Blikk-információ

Csercseszov sajtótájékoztató / Fotó: Fuszek Gábor

Csercseszov sajtótájékoztató / Fotó: Fuszek Gábor

A Slovan nyerte a két felvonásból álló BL-selejtező első meccsét. Sajnos, Budapesten nyertek a szlovákok, akik az utolsó tíz percben fordították meg a meccset. Bár a Fradinak több lehetősége volt, a Slovan ellentámadásai végig veszélyesek voltak. A két szakember így látta a meccset.

„Sajnos, nem mindig úgy jön ki a lépés, ahogy szeretnénk, a futball istene olykor átírja, amit szeretnénk. Öt percen kívül a játékkal elégedett lehetek, ezt mutatják a statisztikák is. Ez a meccs nem jött jól ki, bízunk benne, hogy jövő héten fordul a kocka” – kezdte a mondókáját Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros szakvezetője.

(A legfrissebb hírek itt)

Egy óriási Slovan-lehetőséggel kezdődött a meccs, melyet aztán a Fradi mezőnyfölénnyel uralt. Bár sok helyzet nem volt, Dibusz után inkább Adrian Chovan, a Slovan kapusa mutatott be nagyobb bravúrokat. Traoré, majd Tokmac lövésénél is nagy védésre volt szüksége. Zachariassen fejesénél, majd a legvégén Civic lövésénél már csak a kapufa tudott segíteni rajta.

Balhé és könnygáz is volt: öt perc alatt két gólt kapott a Fradi, 2-1-re nyert a Slovan

Balhé és könnygáz is volt: öt perc alatt két gólt kapott a Fradi, 2-1-re nyert a Slovan

„Nem volt különösebb oka, hogy kicsúszott a kezünkből a hajrában az irányítás. Talán kicsit kihagyott a koncentráció, amikor egy rögzített helyzetből egyenlíteni tudott az ellenfél, de ez benne van a futballban. Nekem egy dolgom van, a visszavágóra a lehető legjobban felkészíteni a csapatot. Voltak labdavesztéseink, amiket a Slovan ki tudott használni, ezen javítanunk kell. A csapatnak a lefújás után annyit mondtam, holnap találkozunk, folytatjuk a munkát.”

Volt olyan érzés, vélemény is, hogy Csercseszov 1-0-s Fradi-vezetésnél rosszul nyúlt bele a meccsbe. Tokmacot, a kiválóan játszó Laidounit és Traorét is lekapta a pályáról. Ettől érezhetően felborult a Fradi játéka, majd jött az ötperces összeomlás, amikor a szlovákok megfordították a meccset.

Parázs hangulat a Fradi–Slovan Bajnokok Ligája-selejtezőn – Nézze meg a Blikk fotóit a találkozóról!

Parázs hangulat a Fradi–Slovan