Miskolcon csend van… Lezárták a belvárosi hidat Szegeden a tüntetők. Orbán Viktort a Tiszába…

Újabb tüntetést szerveztek Szegeden az úgynevezett katatörvény módosítása miatt, amelyet kedden szavazott meg a parlament. A fővárosban már kedden megkezdődtek a tüntetések, amelyek azóta is mindennap megszerveznek, legutóbb hétfőn reggel a budapesti biciklifutárok vették blokád alá a Margit hidat.

szegeder.hu tudósításából kiderült, hogy a szervezők külön kérték, hogy a pártok és a beszédek helyett inkább aktívan, az utcákon szeretnék képviselni az megszorításokkal szembeni ellenérzéseket, és kiemelték, hogy a pártlogók maradjanak otthon, ennek ellenére azonban a hódmezővásárhelyi Kossuth Kör hatalmas molinóval jelent meg a Rákóczi téren.

Tóth-Benedek Csanád, főszervező elmondta, hogy Szegeden is a futárok kezdeményezték a tüntetést, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól kértek segítséget. A főszervező szerint nem várnak ettől a tüntetéstől semmit, csak

ha nem csinálok valamit, megőrülök

– fogalmazott Tóth-Benedek Csanád.

A kezdéskor már nagyjából 180-220 demonstráló gyűlt össze a Rákóczi téren, ahol kezdésként felcsendült a Himnusz, majd beszédeket mondtak. A tömegben felbukkant Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki csendben nézte a demonstrációt, nem mondott beszédet. A lap kérdésére csak annyit mondott, hogy tüntetni jött.

A tömeg nem sokkal később Fidesz irodája elé vonult, ahol többek között azt skandálták, hogy „Orbán, takarodj”, „Mocskos Fidesz”, és „hazaárulók”. Majd egy Wolt-futár 12 pontot olvasott fel az iroda előtt. Ezt követően a Belvárosi híd felé vonult a tömeg, és este 8 óra körül elfoglalták azt. A futárok a táskáikból blokádot építettek, többen pedig a földre ültek. Itt „Orbán Viktort a Tiszába, jogállamot a hazába!” felkiáltással zendült meg néha a tömeg.