Ha a fiadat megölik Ukrajnában, legalább vehetsz egy új Ladát

Az orosz állami médiában teljesen komolyan lement egy rövid riport arról, hogy milyen „váratlan előnyökkel jár”, ha megölik a fiadat Ukrajnában – a BBC orosz média monitoring részlegének dolgozó Francis Scarr tweetje szerint.

„Ahogy a nagyapjai és dédapjai, úgy ő is a fasizmus ellen harcolt” – kezdődik az orosz köztévé riportja, miközben az elhunyt orosz srác fotóját mutogatják, majd hallani, ahogy az apja a következőt mondja:

„A fiunk emlékére vettünk egy szép új autót.”A szép új autót, vagyis egy fehér Ladát – ahogy a riportban is elmagyarázzák – a mindenki által csak „koporsópénznek” nevezett összegből vették, ami gyakorlatilag egy kárpótlás az orosz-ukrán háborúban elhunyt katonák családjainak.

A riport aztán azzal zárul, hogy „apja elmondása szerint Alekszej mindig is egy ilyen fehér autóról álmodott”, „aminek első útja a temetőbe vezetett”.Itthttps://444.hu/2022/07/18/az-orosz-kozteve-bemutatja-ha-a-fiadat-megolik-ukrajnaban-legalabb-vehetsz-egy-uj-ladat

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt